Chanel Cavaliere

1.10.17


Sve ređe pišem o lakovima. Razlog tome je i što sve ređe lakiram nokte. Taj mali ritual sam zapostavila usled brzog tempa života i velikih obaveza. Mada, ima i nekog zasićenja svim tim bočicama. Nedavno sam po ko zna koji put pretresla kolekciju i redukovala njen sadržaj. Do čistke "high end" lakova još nisam stigla. Da li će me i to ludilo uhvatiti, ne znam.

Odlučih da vam danas pišem o Chanel laku. Mislim da je to i jedan od poslednjih njihovih lakova koje sam kupila. Kolekcije su im previše slične jedna drugoj, boje već viđene, bez efektnih noviteta... Klasični Chanel je već neko vreme na sceni. Iako zaista volim njihove komade, zbog svega sve slabije zastajem pored njihovog štanda. 

Poslednja kolekcija koja je, koliko-toliko, bila različita od ostalih je i njihova kolekcija za leto 2016 godine pod nazivom Dans La Lumiere De L'Été. Pet nijansi, već viđenih. Ali neke od njih imaju "ono nešto šanelovsko". S leva na desno, na fotografiji su: Turban, Cavaliere, Canotier, Espadrilles i Emeraude. Neobičan sklop boja za leto, moram priznati.


Iste te godine Chanel je povukao skoro sve stare nijanse i u prodaju pustio nove sa novom formulom i nešto drugačijim izgledom bočice. Naziv i broj laka se više ne nalaze na prednjoj strani bočice, nego na zadnjoj. Lak se sada opisuje kao 5-Free (što je i do sada bio) sa visokim sjajem kao završnicom, nalik na gel, sa trajanjem i do sedam dana. Trajnost nisam ispitala. Tako se neke voljene nijanse više ne mogu naći u prodaji. Taboo, Vendetta, Black Pearl, Blue Satin... su otišli u istoriju.

Ne samo što smo ostali bez nekih omiljenih nijansi, nego je sa dolaskom novih lakova urađen i novi dizajn četkice. Na netu se i dalje vodi polemika da li je ovo prvobitan njen izgled, pa se sada samo "vratio" ili je urađen redizajn. Iako se na prvi pogled čini da je ista, prilikom nanošenja laka razlika je osetna. Stara četkica je tanka, elastična, lako se širi i lako prianja uz nokat. Nova nije mnogo punija, ali se više širi ka vrhu, tako da ima veći lepezasti oblik, što dovodi do štrčanja nekih dlačica sa strane. Kruća je i teže prianja uz nokat, što otežava mazanje. 


Da li su ove promene bile potrebne? - Po meni nisu. To što skoro godinu dana nisam kupila ni jedan njihov lak dovoljno govori o tome koliko mi se sad (ne)sviđaju. Za taj novac očekujem puno, a Chanel mi više to ne pruža.

Cavaliere je lak tople braon nijanse, onakve braon kakvu većina nas zamišlja kada se spomene ova boja. Već u bočici je izražen zlatni sitni šimer. Tu i tamo bljesne šljokica neke druge nijanse (bakarna, crvena pa čak i zelena). Na noktima je zaista lep i drugačiji. Do izražaja posebno dolazi na nekome svetlog tena.
Formula je izuzetno gusta. I pored svih mojih veština lakiranja noktiju, sa njim se nisam snašla. Koliko god sam se trudila da sloj bude tanak, bila mu je potrebna cela večnost da se osuši. Takva formula nije doprinosila ni urednosti manikira, niti je olakšavala mazanje. Odlučila sam da stavim par kapi Mavala razređivača. To se ispostavilo kao odlično rešenje. Sa ovako razređenim lakom nisam imala problema. Jedan sloj je sasvim dovoljan za punu boju i prelepi zlatni efekat. Suši se "prosečnom" brzinom (mada je ovo relativnog shvatanja). Ima visoki sjaj i korišćenje nadlaka u tu svrhu nije potrebno.

Kada se uzme u obzir formula pre razređivanja i nova četkica, ovaj lak nije za onoga ko nema dovoljno živaca, volje ili vremena. Onako gusta formula sa "čupkastom" četkicom daje zagarantovan manikir "petogodišnjakinje", sa sve neoblikovanim lukom i obojenim zanokticama. 

Na slikama imam jedan sloj baze, jedan tanak sloj laka i nemam nadlak.
Neosporno je da je Cavaliere lak predivne boje, odlične pigmentacije i efektnog sklopa osnove nijanse i šimera. Ali... Sa Chanelom i samnom ne sme da postoji "ali". Ne dopuštam. Opet, možda nove formule i četkice odgovaraju nekome sa većom i širom nokatnom pločom. Meni sa "minijaturicama" novine su donele mučenje. 

Ovaj lak je bio označen kao limited edition. Međutim na zvaničnom sajtu postoji u regularnoj ponudi. Nisam sigurna da li ga ima u našim parfemerijama, jer zaista dugo nisam stala ispred Chanel štanda. Cena je oko 3300,oo dinara.

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

0 comments

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe