Dve Maybelline maskare

9.7.17


Maybelline je brend poznat po odličnim maskarama. One su moj izbor, i pored mnogih iz HE kategorija koje sam imala prilike da probam. Lash Sensational Lash Multiplying maskara je moja omiljena već duže vreme. I pored toga što volim isprobati novitete, ovoj se uvek vraćam.

Prošle godine na našem tržištu pojavile su se dve nove maskare: The Falsies Push Up Drama i Lash Sensational Luscious. Obe su najavljene "kao najboje maskare do sad" koje ivaj brend ima u svojoj ponudi. Žarko sam želela da mi se Lash Sensational Luscious svidi, da zameni  gore pomenutu, da će biti bolja za moje trepavice...

Ali, ostalo je na željama. Zašto? - pročitajte u nastavku teksta.


The Falsies Push Up Drama* je stigla na velika vrata, uz veliku najavu. U pakovanju nešto drugačijeg modela od prepoznatljivih "debeljuškastih i valjkastih" maskara, jarka crvena boja u dve nijanse jasno se izdvaja na štandovima. Količina od 9,5ml je i više nego pristojna. Četkica je silikonska sa gumenim čekinjama, koje su ravnomerno rapoređene po aplikatoru i iste su veličine. Nisu previše guste.

Za ovu maskaru proizvođač kaže da podiže trepavice i daje im volumen za krajnje dramatičan izgled. Četkica podiže svaku trepavicu, obavijajući je od korena do vrha. Kremasta formula ove maskare trenutno pruža volumen. Boja "very black" - veoma crna. 


Na samom početku, odmah po otvaranju, formula je dosta tečna, "mokra". Previše za moj ukus. Nisam sam se odmah snašla sa njom, priznajem. Trebalo mi je vremena da pronađem pravu meru u količini maskare i broju nanošenja. Četkica je takva da kupi veću količinu proizvoda, koju nisam uspevala da skinem. Uvek je ostajala dovoljna količina maskare, koja je završavala na trepavicama a potom i na kapcima. Nakon par sati nošenja, preslikavala se na podočnjake. Zbog količine proizvoda, trusila se. Pokušala sam da pravim pauzu između slojeva, pokušala sam drugi sloj da nanesem odmah nakon prvog. U oba slučaja trepavice su bile slepljene. Umesto gustine dobila sam svega par komada "punijih, intezivno crnih trepavica", tzv. izgled "paukovih nožica" koji lično ne preferiram.

Nakon nekog vremena (u mom slučaju skoro tri meseca), maskara se prosušila. Ovog puta višak maskare se nešto bolje uklanjao sa četkice, lakše se nanosila i bolje se ponašala. Trepavice nisu više bile slepljene, bar ne u velikoj meri, volumen je pristojan.  

S obzirom da je boja "intezivno crna" skidanje micelarnom vodom ili dvofaznim sredstvom je sasvim dovoljno. Nije vodootporna.


Što se tiče ove maskare, za mene - previše truda oko proizvoda koji volim da nanesem za minut-dva.Lash Sensational Luscious je naslednica Lash Sensational Lash Multiplying maskare. U klasičnom valjkastom Maybelline pakovanju, se nalazi 9,5ml proizvoda. Mat crne boje sa pastelno roza slovima - divna komibinacija. Četkica je silikonska, kupastog oblika sa čekinjama koje su na vrhu sitnije, a pri korenu nešto duže. Nisu preguste. Ovakva četkica je novina kod Maybelline maskara i obećava višestruke efekte prilikom nanošenja: gustinu, volumen, razdvojenost. Lagane trepavice "lepeza" izgleda.


Maskara je obogaćena dragocenim uljima za mekše, raskošnije i glamurozne trepavice: ulje ploda divlje ruže, arganovo ulje, ulje šafranike. Takođe, sadrži i pčelinji vosak.

Za ovu maskaru sam pre dva meseca, na postavljen upit o utiscima na instagramu, napisala: "I posle skoro tri meseca toliko je vlažna da je to zlo. Zbog ulja u sastavu. Ne mogu je normalno naneti, ulepi mi trepavice, suši se više od sat vremena, panda izgled je zagarantovan... A želela sam da je volim."

Međutim, sada posle skoro šest meseci korišćenja, utisci su nešto drugačiji...

Na samom početku maskara je veoma vlažna, više nego njena prethodnica. Zbog ulja u sastavu, ova maskara se tokom meseci ne suši u pakovanju. Ili joj treba mnogo više vremena. Nakon samog nanošenja, na kapcima imam osećaj težine. On nestaje nakon nekoliko minuta, koliko je potrebno da se maskara "slegne". Tek tada nanosim drugi sloj. Između slojeva češljićem razdvojim trepavice. Našla sam "zlatnu sredinu" u količini koju nanosim, pa je preslikavanje izbegnuto. Ne kruni se. 

S obzirom na formulu, sa ovom maskarom je poželjno pažljivo raditi. U suprotnom na trepavicama završi mnogo više proizvoda nego što je potrebno, grudvice i preslikavanje na kapke su neizbežni. Boja je intezivno crna, meni odlična.  

Zbog ulja u sastavu i boje, ovu maskaru skidam dvofaznim ili uljanim skidačem. Micelarna nije najbolje rešenje.


Iako ova maskara zahteva malo veštine i opreznosti, mogu je oceniti kao "dobru". Ipak, Lash Sensational Lash Multiplying mi više odgovara i za sada je moja omiljena.

Obe maskare se mogu kupiti u DM i Lilly drogerijama. Često su aktuelna sniženja na sve Maybelline proizvode, pa nisam sigurna za punu cenu (mislim da je oko 800,oo - 900,oo din.). Na sniženjima se mogu kupiti i po ceni od oko 500,oo - 600,oo din.

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

1 comments

  1. Odlican post, probala sam obadve i imam isto iskustvo. Prosledila sam ih dalje ♤

    ReplyDelete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe