Cuccio Dancing Queen

14.6.17


Iako sam uz Vedranu upoznala Cuccio lakove, iako sam sretala njihove prodajne štandove na sajmovima kozmetike, nisam im pridavala veliku pažnju. Ove godine sjajna sajamska ponuda, tri laka za 1000 din, nešto drugačiji štand od ostalih, su bili okidač za moje interesovanje.

Ogroman izbor nijansi, za svakoga po nešto, nove kolekcije - sve u varijanti klasičnog laka za nokte ili gel laka. Opet, sve to se može kupiti i u setovima, sa po jednim lakom od obe vrste, u  istim bojama. Uvoznik je Silver Line, a kompletnu ponudu koja pored lakova sadrži i preparate za negu noktiju, kozmetiku za manikir i pedikir možete pogledati na njihovom zvaničnom sajtu.


Flašica nije oblika koji preferiram, ali sam davno prevazišla stav da sudim proizvodu po pakovanju. Količina laka je 13 ml. Lakovi su 2-free i formula je bez toluena i dibutil-ftalata (DBP). Ne testiraju se na životinjama. Proizvođač obećava:

 • Postojanost na noktima 10 dana i duže;
 • Nova formula tri puta jače pigmentacije nego ranije koja omogućava intezivnu boju u dva tanka premaza;
 • Intezivan i besprekoran sjaj koji ne gubi na intezitetu;
 • Profesionalno pakovanje.
Četkica je od prirodnih vlakana. Mekana je i fleksibilna, ne previše široka. Ravno sečena pri vrhu. Najviše podseća na OPI četkicu. 


Moj prvi izbor je Dancing Queen . Još jedan plavi lak. Ništa novo i neobično za mene. Deo je kolekcije za jesen 2015. godine - Royale Collection. Osam zaista prelepih nijansi.Dancing Queen je lak kraljevsko plave boje. U bočici je nešto tamnija i mirnija plava osnova. Na noktima je jarkija i izraženija. Šimer u ovom laku je prelep! Vidljiv već u bočici, tu su svetlo plave i zlataste nijanse. Na jačem suncu (svetlosti) primećuju se još pink, narandžaste i zelene. Na noktima do izražaja dolazi svetlo-plavi šimer, sa tu i tamo ponekom pink šljokicom. 

Šimer je mnogo više izraženiji i lepši u bočici nego na noktima. Ali kao neko ko iskreno voli plave lakove, meni ovo nije velika zamerka.
Formula je dobra. Srednje gustine. Lako se razmazuje i četkica lagano klizi niz nokat. Precizan rad je jednostavan. Puna boja se dobija sa dva sloja. Lak se suši sa visokim sjajem. Korišćenje nadlaka u tu svrhu nije potrebno. Zbog intezivnosti bazne boje korišćenje baze je obavezno. U suprotnom dolazi do farbanja nokatne ploče.

Na slikama imam jedan sloj baze, dva tanja sloja laka i nemam nadlak.


Dve od četiri tvrdnje proizvođača mogu da potvrdim - intezivna i puna boja iz dva sloja i besprekoran sjaj. Lak nikad ne nosim duže od dva dana (ako i prođe toliko zbog mališe), pa samim tim ne mogu proveriti njegovu trajnost. 

Boja odlično pristaje svetloputima, uz njihovu kožu dolazi do izražaja.

Cuccio Colour lakovi se, uz prethodnu najavu, mogu kupiti u prostorijama uvoznika po ceni od 750,oo din (informacija proverena na dan 25.04.2017. godine). 

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

4 comments

 1. Nisam do sada cula za ove lakove, ali slazem se da je boja ovog plavusana zaista predivna. istina cini se da je simer lepsi u boci nego na noktima, al ne mari, svejedno je divan :)

  Sanela

  Get Sparkly - Jewelry Blog

  ReplyDelete
 2. Mnogo lepše izgleda na noktima nego u bočici. Baš je upadljiv. Sviđa mi se kako ti stoji. :)

  ReplyDelete
 3. So sparkly and pretty! :)

  ReplyDelete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe