Essence Berry Caring

17.5.17


Među novim Essence proizvodima stigla je i nova linija lakova "Glow & Care". Od sedam nama su stigle četiri, klasične nijanse. Od pastelno nude-roza do boje višnje - za svakog po nešto.

Glow & Care lakovi su opisani kao "negujući lakovi", jačaju i štite nokte, dajući blagi sjaj sa svetlucajućim efektom. 

Lakovi ove linije sadrže kukui ulje. Ovo ulje je malo poznato na našim prostorima. Kukui biljka je službeni simbol Havajskih ostrva. Od samog drveta i plodova se dobija mnogo toga: boja za tetovažu iz kore, drvo se koristi u pravljenju čamaca, plodovi su jestivi... Kukui ulje je slabo viskozno, brzo se upija i ne ostavlja masni film na koži. Veoma je hranljivo i pogodno za negu suve kože. Zbog brzine upijanja može se koristi za negu mešovite, u nekim slučajevima i masne kože. Ima visoki sadržaj esencijalnih masnih kiselina (linolne i linolenske kiseline), koje su važne za kožu. Pomaže kod kože sklone crvenilu, ekcemima, psorijazi i rozacei.

Zbog kukui ulja u sastavu i njegovih svojstava, ova kolekcija je ponela epitet "negujuća". Da li zaista neguju, ne mogu da potvrdim. Godinama koristim bazu za nokte, ulja, serume, nadlak i mnoge kreme (za ruke i za nokte) i njih smatram proizvodima za negu noktiju.

Četkica je pljosnata i ravna. Pri vrhu je blago zaobljena, što značajno olakšava nanošenje i pravljenje luka pri korenu nokta.


Berry Caring je divna prava "berry" ili bobičasta nijansa. Tamno bordo sa plavim hladnim podtonom. Ponekad više ljubičasta nego bobičasta. Šimer je izrazito sitan, ali vidljiv kako u bočici tako i na noktima. Preliva se od crvene, preko pink do ljubičaste, tek po neke plave. U senci je tamna boja krvi, na jarkom suncu razgirana hladna crvena.

senka/shadow
sunce/sun
Najlepši je na umerenoj svetlosti i blagom suncu.


Formula je odlična. Jedan puniji sloj je dovoljan. Ja nanosim dva izuzetno tanka sloja, jer efekat šimera je lepši i bogatiji. Suši se relativno brzo, sa visokim sjajem. Korišćenje nadlaka u svrhu visokog sjaja nije potrebno. Zbog osobine koja je karakteristična za bordo i crvene lakove (skoro sve, bez izuzetka) - farbanje nokatne ploče, preporučujem korišćenje baze pre nanošenje laka.

Na slikama imam jedan sloj baze i dva tanka sloja laka. Nemam nadlak.
Pored Berry Caring, koji nosi oznaku 06, kod nas se mogu kupiti 02 Go for glow, 03 Shine on i 05 Love and care. Veoma interesatna je i nijansa 07 Keep calm and glow on, te se nadam da će nam i ona biti dostupna.

Lak je dostupan u DM i Lilly drogerijama po ceni od 239,oo din.

Hvala na čitanju.*

You Might Also Like

1 comments

  1. Lak je prelep :) I sama ga posedujem, i to bas u ovoj boji, i delimo potpuno misljenje :)

    ReplyDelete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe