3 Nove Essence maskare

14.5.17


Essence kozmetika ima novog uvoznika za Srbiju. Brend koji sam zavolela davnih studentskih dana. Iako su ti dani daleko iza mene, rado svratim na Essence štand. Neretko se neki komad nađe u mojoj kolekciji i u neseseru. Posle tihog perioda, noviteti su stigli u naše drogerije. Ruževi, sjajevi, senke, bronzeri, maskare, lakovi...

Maskare su komadi koje najčešće kupujem. Menjam ih svaka tri/četiri meseca. Iako sam probala skoro sve Essence maskare, pisala sam samo o dve. Više o njima možete pročitati u ovom postu. Essence Lash Princess Volume je i dalje jedna od mojih omiljenih maskara i uvek je imam.

Među novitetima našle su se tri nove Essence maskare. Dve verzije Volume Stylist maskare - Curl & hold i Lush Extension, kao i Lash Princess Sculpted Volume maskara. Na osnovu imena sve obećavaju volumen, uz druge dodatne efekte. 


Lash Princess Sculpted Volume maskara je još jedna verzija klasične Lash Princess Volume maskare. Elegantna crna, nežnih linija. Ljubičasti gumeni detalji u obliku srca, mašnica i vezica. Divna pakovanja. Maskara obećava dramatičan volumen i definisane trepavice. Četkica je zakrivljena i dizajnirana tako da obuhvati, oblikuje i oboji svaku trepavicu pojedinačno. Zahvaljujući takvom obliku sa lakoćom se dopire do onih najsitnijih. Čekinje su napravljene od sintetičkog vlakna. 


Za razliku od prvenca, formula ove maskare je nešto drugačija. Spremna je za upotrebu odmah nakon otvaranja. Nije previše vlažna niti retka. Međutim, moj primerak je nešto suvlji nego što sam očekivala. Naviknuta na činjenicu da ću morati da sačekam mesec/dva da se malo prosuši kako bih nastavila sa upotrebom, iznenadila sam se pri prvom nanošenju. Lagano se nanosi, ali zbog stepena suvoće pigment slabo ostaje na trepavicima. Pri prvom potezu ostaju grudvice, čiji se broj povećava sa svakim naknadnim premazom. Neuredan izgled zagarantovan. Nakon svega dva sata počinje da se trusi i dolazi do razmazivanja na podočnjacima i kapcima. Volumen koji dobijam ovom maskarom za mene nije zadovoljavajući. Prednost je ekstra crna boja. Maskara mi nije izazvala iritacije i ne stvara osećaj težine na očima.

Lash Princess Sculpted Volume maskara na mojim trepavicama (bez korišćenja uvijača za trepavice).


Isuviše volim Lash Princess Volume maskaru i teško se odlučujem za njene naslednice. Cena Lash Princess Sculpted Volume maskare je 419,oo din za količinu od 12ml. 


Volume Stylist Lush Extension maskara* donosi obećavajuću formulu bogatu mikrovlaknima za impresivan volumen i dužinu trepavica, sa postojanošću od 18h. Primamljivo. Klasična ambalaža, karakteristična za girly Essence. Predivna metalik ljubičasta boja. Interesantno dizajniran čep sa mustrom pletenice - detalj koji krade pogled. Četkica je oblika dijamanta (tzv. trapezastog oblika). Čekinje su od sintetičkog vlakna. Najduže se nalaze na sredini, dok su najkraće na krajevima. Ovakav raspored omogućava lakše nanošenje maskare.


Prvo što se primećuje nakon otvaranja jeste količina pokupljenog proizvoda. Ambalaža ima široko grlo, te se može dogoditi da pokupite više maskare nego što je potrebno. Prislanjanjem četkice o zid pakovanja i pažljivim uklanjanjem viška, rešava se ovaj problem. Formula maskare je odlična. Lako se nanosi i nadograđuje. Potrebno je sačekati par minuta između slojeva. Ne ostavlja grudvice i ne slepljuje trepavice. Nije namenjena podizanju niti uvijanju trepavica. Ukoliko je nanesete bez prethodne pomoći uvjača, trepavice će dobiti gustinu, volumen i blagu produženost. Ekstra crna boja je zagarantovana. Nakon nekoliko sati od nanošenja, ne trusi se i ne razmazuje. Ne stvara osećaj težine na kapcima. Maskara mi nije izazvala iritacije.

Volume Stylist Lush Extension maskara na mojim trepavicama (bez korišćenja uvijača za trepavice).


Zaista dobra maskara, iako četkica nije od mojih omiljenih i nešto teže se snalazim sa njom. Naklonjena sam drugačijem obliku. Cena Volume Stylist Lush Extension maskare je 419,oo din za količinu od 12ml.Volume Stylist Curl & Hold maskara* donosi obećavajuću formulu bogatu mikrovlaknima za impresivan volumen i uvijenost trepavica, sa postojanošću od 18h. Pakovanje je isto kao i kod Volume Stylist Lush Extension maskare - nežna nijansa roze zlata sa već prepoznatljivim čepom u obliku pletenice. Ono što me je oduševilo jeste oblik četkice koji neodoljivo podseća na četkicu Maybelline Lash Sensational maskare - moje omiljene. Udubljena sa jedne, ispupčena sa druge strane. Gusto rapoređene čekinje od sintetičkog vlakna dopiru do najsitnijih trepavica. Sa udubljene strane čekinje su kraće, sa ispupčene duže. Ovakav oblik četkice najviše volim. Maskaru prvo nanesem ispupčenim delom, a potom udubljenim. Na taj način dodatno uvijem trepavice.


Problem kod ove maskare je isti kao kod prethodne - široko grlo pakovanja i veća količina proizvoda na četkici. Formula maskare je odlična. Lako se nanosi i nadograđuje. Ne ostavlja grudvice i ne slepljuje trepavice. Gustina trepavica, volumen i uvijenost (čak i bez uvijača za trepavice). Ekstra crna boja je zagarantovana. Nakon nekoliko sati od nanošenja, ne trusi se i ne razmazuje. Iritacije su izostale, osećaja težine na kapcima nema. 

Volume Stylist Curl & Hold maskara na mojim trepavicama (bez korišćenja uvijača za trepavice).Omiljena među novitetima. Verovatno uskoro i omiljena Essence maskara. Cena maskare je  419,oo din za količinu od 12ml.

Četkice.


Volume Stylist Curl & Hold i Volume Stylist Lush Extension maskare se teško uklanjaju. Ekstra crna boja dodatno otežava čišćenje trepavica. Najefikasnije se pokazalo dvofazno sredstvo za uklanjanje šminke sa očiju (trenutno koristim Bioten). Za Lash Princess Sculpted Volume maskaru dovoljna je upotreba micelarne tečnosti ili vlažnih maramice namenjenih čišćenju lica. 

Sve maskare su dostupne u Lilly i DM drogerijama.

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

3 comments

  1. Essence ima odlicne maskare za jako malo novca. Moja topla preporuka je FalseLashes maskara volume&curl, crno roza verzija, fantasticna je :) <3

    ReplyDelete
  2. Essence proizvodi moju omiljenu vodootpornu maskaru (Get Big Volume Lashes). Inače mi je sa njihovim maskarama iskustvo zaista izmešano. Ako mi se sviđa efekat koji daju, preslikavaju mi se ispod očiju (većina). Ako se ne preslikavaju, ukrute mi trepavice i obore ih (Lash Princess). Ako ih ne ukrute i ne preslikavaju se, daju veoma diskretan izgled (što je super za svaki dan, ali mnogo mi je važnije da mi se ne preslikava kada imam jaču šminku). Itd. Okej im je cena, ali uvek mi je sa njima kocka da li ću nenamerno ličiti na pandu.

    ReplyDelete
  3. Maskare izgledaju preslatko ! Mislim da je to glavni razlog zasto ih uporno kupujem :D

    ReplyDelete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe