Zoya Britta

23.4.17


Konačno su stigle nove Zoya kolekcije. Ultra Sun nas je obradovao pred prolećni sajam kozmetike sa mnogo prelepih nijansi. Izdvojila bih lakove iz kolekcije Urban Grunge i Enchanted. Cena lakova je 949,oo din, dok su Pixie Dust 1070,oo din. Pored toga neke nijanse su trajno snižene po ceni od 459,oo din.

Urban Grunge je kolekcija za jesen i zimu 2016/2017 godine. Sadrži dvanaest novih nijansi. Šest su izuzetno pigmentovane kreme, dok preostalih šest su lakovi metalik ili holo završnica. Britta je opisana kao lak metalik završnice sa raštrkanim holo efektom. Zanimljivo. Boja je prava "berry". Niti previše tamna kao crno vino ili boja krvi, niti previše svetla kao boja maline. Negde između je njena prava nijansa. Jarka i izražena. Dominira crveni i fuksija-ljubičasti sitan šimer. Vidljivi su još i žuti, narandžasti i tamno pink. U samoj bočici lak nije upečatljiv. Šimer nije ni upola lep koliko na noktima. Na suncu je izuzetno upečatljiv i visokog sjaja. 
Lak se lagano nanosi. Jedan puniji sloj je dovoljan za punu pokrivenost. Ja nanosim dva. Jednim delom zbog navike, drugim zbog lepote šimera i holo efekta, koji je bogatiji iz dva sloja. Suši se solidnom brzinom i ima fin sjaj. Ukoliko želite sjaj većeg inteziteta tu je nadlak.

Na fotografijama imam jedan sloj baze, dva tanka sloja laka i jedan sloj nadlaka.Iako je bazna boja hladna, šimer ovom laku daje malu toplinu. Zbog toga odgovara svakom podtonu - hladanom, neutralnom i toplom. Zoya India je jedan od najprodavanijih Zoya lakova. Na žalost, kod nas nedostupna već duže vremena. Sa dolaskom novih kolekcija, India ipak nije stigla. Da li će u nekoj drugoj turi ili je nijansa povučena, ne znam i neku tačnu informaciju nisam uspela da pronađem.


Ova dva laka nisu slična, što se vidi u bočici. Britta ima jarkiju baznu boju, dok je India tamnija. Britta je sa mirnijim crvenim i pink šimerom, dok India ima izraženiji "šareniji" šimer u kome preovladavaju bakarne i zlatne nijanse. Britta je "malinasta", India "vinasta".


Iako ih neke blogerke nazivaju "skoro istima", ja ne bih tako napisala. Različite su. Ali ako niste uspeli da ulovite Indiu, utehu možete naći u Britti. Mada, lepo je imati obe nijanse.

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

3 comments

  1. Predivna nijansa, kao stvorena za proleće <3

    ReplyDelete
  2. Odlična folija. Mnogo mi se sviđa kako ti stoji.

    ReplyDelete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe