Chanel Terrana

5.2.17


Znate onu čuvenu misao "Želim nešto, zaista želim, ali kupiću to nešto sutra."? To "sutra" često nikad ne stigne. Leto 2015. je došlo i prošlo, ja sam bila kao bumbar, bez volje da napuštam klimatizovne prostorije... I tako je moja želja dobila status "rasprodato".

Chanel ne oduševljava svojim kolekcijama kao što je nekada. Bar ne u poslednje dve godine. Retko se desi da mi se nešto svidi, a još ređe da kupim neki komad. Tako je bilo i sa Méditerannée kolekcijom za leto 2015. godine. 


Od prvobitne želje da imam tri laka, nisam kupila ni jedan. Najviše sam se premišljala oko braon laka - Terrana. Kako imam Dior New World Purple, nisam žurila sa kupovinom. Kada sam ga zaista poželela u kolekciji, više ga nije bilo. Pre nekoliko meseci je ipak stigao do mene i bila sam presrećna zbog toga. Kako to obično biva lak je "limited edition".

Chanel Terrana je lak koji je teško opisati. Chanel ga opisuje rečima:

"cool-toned bronzey plum metallic with smooth shimmer"

Hmmm... da li je baš tako? 

Moje oko ipak vidi nešto drugačiju nijansu, promenljivu u zavisnosti od vrste osvetljenja. Na mojim rukama do izražaja dolazi hladno braon u osnovi, sa primesama bakarne pod određenim uglom. Topliji ton je izraženiji tokom intezivnijeg svetla. Sitan šimer je prepoznatljivi, "šanelovski". Mikrošimer u raznim bojama, od kojih je najzastupljenija bela, srebrna i bakarna.
Formula je dobra. Za kompletnu pokrivenost i dobar šimer potrebna su dva ili tri (zaista) tanka sloja. Ja nanosim tri, jer imam izraženi beli deo nokta. Brzo se suši, ostavljajući solidan sjaj. Ja nanosim i nadlak, jer uz ovakav lak želim "gel izgled noktiju". Završnica je metalik. Četkica ne ostavlja brazde, karakteristične za ovaj tip završnice.

Na noktima imam jedan sloj baze, tri tanka sloja laka i jedan sloj nadlaka.


Chanel Terrana je prelep lak. Vredan primerak moje kolekcije. Imala sam sreće što sam ipak došla do njega. Na žalost ne znam ni jedan lak pristpačnije kategorije koji bi bio verodostojna zamena.

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

1 comments

  1. divna je terrana i super ti čučnula

    ReplyDelete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe