Viva Antigua!

25.9.16


Još jedan zeleni lak? - pomisliće neko. E pa nije. Da je "još jedan zeleni lak" u pitanju, verovatno se ne bi našao na mojim stranicama. Retki su takvi kod mene... Iako leto polako prolazi (mada se to nikad ne bi reklo po temperaturama), ne odustajem od lakova jarkih boja. Sunce je njihov prijatelj i tada su u svojoj punoj lepoti.

Ove sezone pobedili smo u ruskom ruletu po pitanju Essie letnje kolekcije. Stigla nam je tokom juna u punom sastavu. Posle fijaska sa prošlogodišnjom jesenjom i zimskom kolekcijom, ignorisanja predivne ovogodišnje prolećene, uvoz letnjih boja je prijatno iznenađenje. Iako već viđene nijanse, poznati Essie šmek ih je učinio posebnima.

Kolekcija broji šest lakova, primamljivih naziva, i klasičnih boja. Među njima se izdvaja Viva Antigua!, koji je zvezda i predstavnik šestorke po promotivnim fotografijama.


Prve fotografije na internetu su prikazivale tirkizno plavi lak.  Kako je kolekcija postala dostupna širom sveta, fotografije pa i opisi su počeli da se razlikuju. Obradovala sam se. Iako volim lakova u "50 nijansi plave", potajno sam se nadala da ovo nije još jedan plavi ili zeleni lak. Na prvi pogled mi se učinio identičnim kao i Essie Naughty Nautical, koji je jedan od mojih omiljenih. Sreća, pa nije tako.

Viva Antigua! je tirkizno zeleni lak, sa predivnim šimerom. Šimer se preliva u tirkizno zelene, zlataste i tek ponekoj tirkizno plavoj nijansi. Zbog ovakvog sklopa boja dobio je epitet "very mermaid-y". Na jarkom suncu bazna boja i šimer naprosto "vrište" sa prstića, bez obzira na ten i boju kože. Odlična nijansa za manikir.Formula je klasična Essie - odlična. Jedan puniji sloj je dovoljan. Ipak, dva tanja sloja čine šimer lepšim i bogatijim. Lako se maže, mada je potrebno sačekati da se prvi sloj potpuno osuši, pre nanošenja drugog. Nakon sušenja lak nema visoki sjaj. Jednim premazom nadlaka i dodavanjem sjaja, lak dobija drugu dimenziju i postaje još lepši.

Na slikama imam jedan sloj baze, dva tanka sloja laka i jedan sloj nadlaka.Dok su razlike u bočici minimalne (i ogledaju se u nijansama šimera), na noktima i paleti ova dva laka su potpuno drugačiji. Pripadaju istom spektru boje, sa razlikom u par tonova.

Između ova dva, Naughty Nautical je mirniji, zagasitiji, "dimniji". Viva Antigua! je jarkija, vibrantna, živa tirkizno zelena. Naughty Nautical ima šimer u srebrnim i tirkizno zelenim nijansama, koji je dosta suptilniji u odnosu na šimer Viva Antigue! U prvom šljokice su ređe raspoređene, dok su u drugom mnogo gušće.

Formule su dobre kod oba laka.Ako bih morala da biram, blagu prednost bih dala Viva Antigua! zbog jarkije boje i izraženijeg šimera.

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

2 comments

  1. Odličan spoj boje i šimera, zaista predivno. A i odlično ti stoji. :)

    ReplyDelete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe