Maybelline Rocket & Lash Sensational mascara

25.8.16


Napisala sam svoja iskustva sa Essence maskarama koje sam imala prilike da koristim (a jednu od njih iznova kupujem). Pored njih koristim i Maybelline maskare, kojima sam verna već duži niz godina. Probala sam skoro sve koje su dostupne na našem tržištu, i to onako kako su pristizale kao noviteti.

Naširoko voljena i možda njihova najpopularnija, Colossal, kao i njene varijante, mi nije odgovarala. Koristila sam i One-by-One (klasičnu i "satin black" verziju), Volume Express (klasičnu i sa zakrivljenom četkicom), Volume Express the Falsies (klasičnu i ekstra crnu verziju), The Big Eyes, Rocket, Lash Sensational. Imam i Push Up Drama, koja se poslednja pojavila kod nas. O njoj će posebno biti reči.

Od svih pobrojanih posebno bih izdvojila The Rocket Volum ExpressLash Sensational maskare. Njih dve najduže koristim i najviše volim. Jednu malo više od druge, ali to je uvek tako.


The Rocket Volum Express maskaru koristim od kad se pojavila. Prepoznatljivo plavo debeljuškasto pakovanje sa jarko pink slovima (koja odskaču) i količina od 9,6ml. Četkica je silikonska sa silikonskim čekinjama različite veličine - smanjuju se ka vrhu aplikatora. Te čekinje fino rade svoj posao izvlačenja, razdvajanja i podizanja trepavica. Zahvaljujući njima aplikator može da dođe i do najsitnijih trepavica u uglu oka. Pri izvlačenju četkice iz tube, na aplikatoru ne ostaje višak maskare zbog "kočnice" na samom otvoru, koja uklanja višak proizvoda.Formulu bih opisala kao srednju - ni previše retku niti previše gustu. Zato je rad sa njom lak. Može se nanositi bilo kojom tehnikom nanošenja maskare - efekat je na mojim trepavicama uvek isti. Ja je nanosim prvo na gornje, a potom na donje trepavica, lagano vrteći je u krug. Trepavice su blago uvijene, jasno definisane, nisu slepljene i lepo su razdvojene. Ne ostavlja grudvice. Volumen je, za moj ukus, suptilan. 

Nakon nekoliko sati nošenja (4-6) maskara se ne kruni. S obzirom da su moje donje trepavice duže, prisutan je problem preslikavanja maskare na donji kapak. To je podnošljivo tokom kasne jeseni i zime, ali kako krenu više temperature "panda izgled" je izraženiji. 

Na mojim trepavicama u dva sloja, bez korišćenja uvijača.


Zbog preslikavanja, ovu maskaru sve ređe koristim. Sada trošim poslednju tubu (imala sam zalihe) i mislim da joj se više neću vratiti. Nju je u potpunosti potisnula druga Maybelline maskara.Lash Sensational Lush Multiplying maskara je stigla kod nas tokom prošle godine. Kao veliki poklonik Maybelline maskara, morala sam da probam i ovu. Nedugo zatim sve ostale maskare su pale u zaborav. Ambalaža je lepa, jednostavna i elegantna, van njihovih standardnih okvira. Upotpunjuju je pastelni tonovi bakarno-pink nijansi i jarka crna slova. Sadrži 9,5ml proizvoda. Četkica je silikonska, lepezastog-zakrivljenog oblika. Čekinje su gumene, različitih veličina - na spoljašnosti luka su duže, ka centru kraće. Ovakav oblik omogućava savršenu aplikaciju. U jednom potezu obuhvaćene su sve trepavice, čak i one najsitnije u uglovima kojima je teško prići. Iako se na prvi pogled može učiniti nezgrapnom i velikom, uz malo truda i vežbe rezultati su odlični.

Ja je nanosim tako što uz koren trepavica prislonim ispupčeni deo četkice i blago kružnim pokretima maskaru nanosim od korena do vrha. Zatim okrenem četkicu i to isto ponovim sa udubljenom stranom četkice. Na taj način moje trepavice izgledaju najbolje (brz korišćenja uvijača i sličnih pomagala).Formula ove maskare je odlična, ali nešto ređa na samom početku. Vremenom ona se osuši taman koliko je potrebno da nanošenje bude lagano, što omogućava nadograđivanje. Intezivno crna boja pruža divan sjaj trepavicama. Sa ovom maskarom moje trepavice su dodatno uvijene (bez uvijača, koji koristim svakodnevno). Ne slepljuje trepavice, ne ostavlja grudvice niti se kruni. Sa njom nemam problem preslikavanja. 

Iako nije vodootporna, tako se ponaša. Nešto teže se skida mlekom ili micelarnim vodama. Veoma lako sa uljanim skidačem.

Dva sloja na mojim trepavicama, bez korišćenja uvijača.


Od svih Mybelline maskara, dostupnih na našem tržištu, Lash Sensational Lush Multiplying maskaru najviše volim i mojim trepavicama pruža sve što želim. Zajedno sa Essence Lash Princess Volume, ove dve maskare su  moje omiljene među drogerijskom ponudom i stalno im se iznova vraćam.

Cena Maybelline maskara je oko 800 din u Lilly i DM drogerijama. Često su na popustu od 20% ili 30%, kada se zaista isplate.

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

4 comments

 1. Lash Sensational je fenomenalna, obozavam je! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Imamo isto mišljenje :) I meni je omiljena u poslednje vreme.

   Delete
 2. Anonymous26/8/16 20:19

  Rocket sam imala pre nekoliko godina i bila sam odusevljena njome, a upravo Lash Sensational planiram da kupim ovih dana :) Kristina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Obavezno probaj. Mislim da će ti se više svideti :)

   Delete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe