Ljubičasti Picture Polish svemir

17.7.16


Picture Polish je nepobediv u kombinacijama boja i holo efekta. Još ako osnova naginje ka ljubičastim nijansama, mojoj sreći nema kraja. U ovoj godini su nas obradovali predivnom kolekcijom šest čarobnih nijansi, na žalost označenih kao "limited edition". U pitanju je Vampy Chameleons kolekcija.

Kolekcija obuhvata tri multihrom nijanse (Poison, Obssesion, Revenge) i tri nijanse slične njima ali sa holo efeketom (Scandal, Desire, Nemesis). Kao i uvek sve bočice su prelepe i teško je odabrati samo jednu. 

Ja sam odabrala tri, a Picture Polish Desire je imao čast da bude prvi. Desire je holo verzija nijanse Obssesion. Boju ovog laka je teško opisati jer se preliva u nekoliko nijansi, zavisi od ugla posmatranja pa i samog osvetljenja. Osnova se menja od ljubičaste, preko bordo do krvavo crvene. Čak i bočici se vide ove promene. Holo efekat je rasejan i častice su raznobojne. Kada osnovna boja naginje na ljubičastoj, holo čestice su najčešće ljubičaste, zelene, plave i pink. Kada osnovna boja naginje ka bordoj ili crvenoj, holo čestice su iz toplijeg spektra - žute, narandžaste, crvene.Lak je ređe formule i lako se nanosi. Može da se koristi i preko taminijih lakova sličnih nijansi kao toper. Ukoliko se samostalno koristi potrebna su tri tanka sloja za punu boju i predivan holo efekat. U ovom slučaju lak se brzo suši. Ukoliko se koristi prvi tanji a drugi puniji sloj, vreme sušenja drugog sloja je nešto duže. Svakako potrebno je ostaviti da se prethodni sloj dobro osuši, kako ne bi došlo do povlačenja prethodnog. Lak ima visoki sjaj i nije mu potreban nadlak. 

Na slikama imam jedan sloj baze, tri tanka sloja laka i nemam nadlak.

Iako ima mnogo lakova sa holo efektom i sličnom osnovnom bojom, Picture Polish Desire je drugačiji jer je sklop mnogih nijansi. Prelep je i pristaje svakome. 

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

8 comments

  1. Dobar je, ali nešto mi fali. Cela ova linija mi je nekako mlaka. Holo šimer ga vadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diskretan je za lak sa holo efektom. Za nas "zagrizle lakoholičare" fali taj jaki holo na koji smo navikli.

      Delete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe