Ljubičasta Thea

8.6.16


Na prolećnom Sajmu kozmetike, kroz koji sam protrčala, nisam zaobišla ni Ultra Sun štand, sa mojim omiljenim Zoya lakovima. Cene su bile odlične i nisam odolela. Thea je postala moja.
Thea je deo Zoya kolekcije za zimu 2014. godine, pod nazivom Wishes Collection. Kolekciju čini šest lakova. Tri teksturna: Thea - ljubičasti, Nori - plavi i Imogen - crni. Preostala tri su: Haven - ljubičasti, Prim - plavi  i Willa - crni.


Volim ljubičaste lakove, pa ne čudi što mi je Thea privukla pažnju. Posle "ljubavi na drugi pogled" sa Noir lakom, shvatila sam da volim izraženije teksturne lakove. Pored Thee imam i Nori, ali o njemu nekom drugom prilikom.

Thea je lak sa ljubičastom osnovom. Boju bih opisala kao šljiva ljubičastu. Šljokice su izražene i srebrne su boje. Na suncu se prelivaju u duginom spektru. Zastupljene su u dve veličine, srednjeg i krupnog šestougaonog oblika. Kako se lak ne suši u potpunosti mat, šljokice doprinose svetlucavom izgledu laka.Dva sloja su potrebna za punu pokrivenost. Potrebno je da prvi sloj bude tanji, a drugi deblji. Time se dodaje tekstura i punoća efekta. Iako šljokica ima dosta, nemoguće je ravnomerno ih rasporediti po noktima. Može se desiti da na jednom noktu ne ostane ni jedna, dok ih na drugom ostane previše. Prilikom mazanja potrebno je obratiti pažnju da šljoke ne ostanu na obodima noktiju. Ukoliko ipak ostanu, to kasnije možete izazvati prevremeno kidanje laka, delova tanke odeće, čarapa, u nekim slučajevima lakše zacepljenje nokta.

Pre nanošenja laka obavezno koristim bazu, kako bi se lak lakše skinuo i kako bi se izbeglo eventualno ošteženje nokatne ploče. S obzirom da je Thea teksturni lak, korišćenje nadlaka ne daje pravi efekat. Lak skidam putem folije.

Na slikama imam sloj baze i dva sloja laka. Nemam nadlak.


Na prvi pogled može se učiniti da su Thea i Noir jako slične. To i nije daleko od istine. Bazna ljubičasta boja im je ista,. Razlikuju se boje šljokica, koje su opet istih oblika i veličina. Kako su one kod Thee srebrne, ceo lak prima nijansu osnovne boje. Kod Noir su one crvene i tamno pink, i samim tim dolazi do izražaja crvenija komponenta bazne boje. 


Thea je izuzetno lep lak. Ukoliko volite teksturce, vredi ga imati. 

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

8 comments

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe