Moj april u slikama...

1.5.16


April je moj omiljeni mesec u godini. Volim i maj, ali april mi je u srcu. Ove godine je bio divan, lepši i ispunjeniji nego što sam očekivala, s obzirom na nove obaveze i novi život. Maj je nastupio i od njega očekujem još više... 

U aprilu nas je obradovalo sunce, lepo i toplo vreme. Koristila sam svaki momenat da ga provedem na vazduhu. Bilo mi je potrebno, jako potrebno, posle naporne, duge, neprospavane zime. Uživala sam šetajući beogradskim ulicama, odmarajući se u parkovima, u tišini posmatrajući svet oko sebe, dok on mirno drema u svojim kolicima. Mnogo puta sam požalila što sa sobom nisam ponela knjigu, ali dolaze još lepši dani.

Proleće je godišnje doba boja. Boje su svuda oko nas. Moji momenti...Hram Sv.Save.
Negde u Krunskoj ulici, priroda i beton...

Komšiluk i predivna terasa okrenuta ka sivilu ulice... Kontrast Beograda.


Ispred Starog Dvora...Jedan zumbul, neobično jarke pink boje me je obradovao u aprilu.


Ovčice u jednom izlogu u Knez Mihailovoj...


Bodrili smo maratonce. Ove godine jako kratko i sa prozora, iako sam prošle obećala da ću biti na ulici. Možda naredne. Večeri u komšiluku su poslužile za snimanje spotova domaćim "zvezdama i zvezdicama". Ne znam za profesionalnost, ali muzika u pozadini - bez komentara - .


Posetila sam i Sajam Kozmetike. Nisam imala puno vremena, pa sam "protrčala" između izlagača, pogledala ono što me zanima, nešto morala da preskočim zbog gužve. Ostala sam ravnodušna, moram priznati. Više o mojim utiscima mogli ste pročitati na facebook stranici.

Imala sam sreće sa organizacijom oko bebe i ovog meseca mogla sam da prisustvujem na dve promocije. Žao mi je što nekim dešavanjima nisam mogla da prisustvujem, najviše zbog toga što mi je tematika bila interesantna. Hvala prijateljima-saradnicima što imaju razumevanja za nove prioritete i što razumeju. Neki nisu imali, ali dobro - šta da se radi. 

Tako sam početkom meseca sam provela divno podne u botaničkoj bašti i Bioten branču. Više o tome imali ste prilike da pročitate u ovom postu. Zelenilo, prijatno društvo, odlična Tegla Bar (zaluđena njihovim slatkim teglicama). Divno.Nekoliko dana kasnije, nešto potpuno drugačije. Večernji provod, Maybelline New York i novi slogan "Make It Happen". Odlično društvo i provod, fenomenalna muzika, zvezda večeri - Harley. Osveženje za novopečenu mamu. Više o događaju mogli ste da pročitate ovde.
Ove godine sam odlučila da posetim drugu po redu Potermaniju koja se održala u Domu Sindikata. Interesantna zamisao ljubitelja serijala Hari Potera. Organziovana predavanja, igre, radionice, prodajna izložba - su samo neki od momenata ove manifestacije koja traje ceo dan. Nisam dugo ostala, ali sam se promuvala svuda i obeležila ono meni najinteresantnije - prodajni deo. Tu se moglo naći sve i svašta, od igle do lokomotive i ne samo vezano za Hari Potera. Nadam se da će Potermanija opstati i da će izrasti u nešto veće i ozbiljnije. 
Ovog meseca sam bila slaba na plišane igračke. Iako one mom sinu uopšte nisu interesantne, još uvek ja biram. Kasnije neću moći, pa valjda sada ispunjavam "njegove" želje.


Duga potraga za knjigama bajki, basni i priča koja je trajala nešto više od jedne decenije konačno se završila. Knjige su konačno u mom domu. Sada uživamo u čitanju i posmatranju predivnih slika... Zavoleli smo i slikovnicu "Mala Bela Sova" izdavača Pčelica. Predivna priča sa još lepšim ilustracijama. Svaka preporuka...


Nastavila sam i instagram igrice sa knjigama, sa malom dozom komzmetike...Konačno posle mesec (i malo više) dana slaganja, preslagivanja, pomeranja, nameštanja... Za sad - stalna postavka. Mada, poznajući sebe... Donja prazna polica je namenjena stripovima, gornja za željenu figuru Ilidana (za koju se nadam da će jednog dana biti moja).


Volim svoje prijatelje i kako me poznaju. U aprilu sam kupila i dobila više knjiga nego što sam donela sa poslednjeg sajma. Neočekivani popusti, rođendanski pokloni... Šta više za poželeti. Uživanje.


Moja najdraži Maki me je obradovala Deadpool-om. Nastavljamo skupljanje heroja i antiheroja. Ne mogu dočekati ostale, da budem iskrena.


Toliko od aprila ove 2016.godine. Bilo je tu mnogo više svega, mnogo bitnijih momenata, ali neki od njih ostaju samo moji. Ne zamerite... Dok se njih dvojica igraju, prevrću i ciče, uzela sam tastaturu u ruke i ukrala komadić vremena za sebe i za vas.

Hristos Vaskrse ovog kišnog prvomajskog dana i praznika rada.

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

2 comments

  1. Vidim da si na Potermaniji zapazila više stvari nego ja, koja sam tamo provela čitav dan. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Došla sam ciljano, ti si bila poslom :) Radila si vredno :) SLikala sam ja za tebe :)

      Delete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe