Veličanstvena Nebula

5.3.16


Picture Polish Nebula je još jedan lak koji je nastao u saradnji sa blogerkama tokom 2014 godine. Ovog puta u pitanju je Jen i njena prelepa zamisao, zatim i realizacija laka za nokte.

Picture Polish je ovaj lak opisao rečima:

"From the spectacular colour combinations at the birth of a star, Nebula brings a little spot of the galaxy to your nails..."

U bočici Nebula izgleda divno, predivno. Sklop "mojih" boja je presudio da ovaj lak naručim u momentu kada se pojavio. Iako su stvarne nebule u šiorokom spektru, Jen se odlučila sa nijanse plave i ljubičaste.

nebule

Nebula je lak sa plavom jelly osnovom. Nijansa plave je prelepa, između jarko i kraljevsko plave. Šljokice su šestougaone, zastupljene u dve ili tri veličine. Njihove boje su tamno plava, tirkizna i roza-ljubičasta. Sklop svih nijansi koje volim u jednoj bočici.


Nebula je zamišljena da se nosi samostalno, ali i kao toper preko lakova srodnih tamnih boja. Pošto je baza jelly, za samostalno nošenje je potrebno tri sloja. Kako su šljokice krupne, ne mnogo fleksibilne, potrebno je sa pažnjom nanositi lak i paziti da ivice šljokica na ostaju na ivicama nokta. Pre nanošenja nardnog sloja, potrebno je da se prethodni dobro osuši. Vreme sušenja nije dugo. 

Lak se ne sme nanositi u debljem sloju, jer je moguće stvarnja gomilice šljokica na jednom mestu, što nakon sušenja ne izgleda lepo. Uz malo vežbe i strpljenja daju se lako rasporediti po površini nokta. Ispod laka je obavezna baza za nokte. Za skidanje obavezan je postupak putem folije, kako bi se očuvala nokatna ploča. 

Lak se suši "hrapavo", ali sa visokim sjajem. Ukoliko želite glatku površinu nadlak je obavezan, ali u dva ili tri sloja (zavisi koji je nadlak u pitanju).

Na slikama imam sloj baze i tri tanka sloja laka za nokte. Nemam nadlak.

Dodatni savet za sve koji se upuste u druženje sa ovim lakom: nakon svakog lakiranja obavezno očistite grlić bočice kao i dršku četkice od viška laka. Time ćete sprečiti da se lak osuši na tim mestima i tako "zapečati" bočicu.

Nebulu nisam probala preko drugih lakova, jer mi se ovako izuzetno dopada.

Kako vam se sviđa? 

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

10 comments

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe