Mojih top deset u 2015.godini

27.1.16


Još jedna godina je iza nas. Za nekoga više, za nekoga manje uspešna. Mnogi novi proizvodi su isprobani, mnogi stari ponovljeni. Neke smo zavoleli neke nismo... Neke lakove sam "više" volela, neke manje, neki uvoznici su me razočarali svojom politikom rada, neki oduševili. 

Kada sam se okrenula i mislima pohvatala koje su to boje na noktima bile "moje" tokom prošle godine, shvatila sam da je dominirala samo jedna nijansa - plava, sa par njih koje bih mogla opisati kao "izlete". Svaki od njih sam nosila više puta tokom godine i moju ljubav su osvojili svojom originalnošću, bojama i kvalitetom. 

Tako sam  izdvojila svojih "deset veličanstvenih" kao moje omiljene u 2015. godini. "Klikom" na ime laka bićete pdvedeni na recenziju o istom.

Iako imam dosta YSL lakova, i pored njihovog vrhunskog kvaliteta i čarobnih nijansi, iz nekog razloga o njima sam slabo pisala. Tokom ove godine obavezujem se da tu nepravdu ispravim. Tako sam postala vlasnik prelepog Yves Saint Laurent Bleu Cyclades zahvaljujući prijateljici. Posle dugo vremena i putešestvija preko pola sveta, tokom ove godine je stigao do mene. Iako je iz kolekcije za leto 2014. ubrajam ga u favorite 2015. godine, jer sam ga tada dobila i nosila. Predivna plava, između kraljevske i mornarske nijanse, sa divnim svetlo plavim i srebrnim sitnim, jasnim šimerom.


Chanel Rose Fusion se pojavio krajem godine i deo je novogodišnje kolekcije. Brzo mi se uvukao pod kožu, zavolela sam ga i jedva čekam topliji i sunčaniji deo godine kako bih uživala u njegovoj punoj lepoti. Pravi multihrom lepotan, koji vredi imati ukoliko ste zaljubljenik u takve nijanse. Čak i ako niste, i ako ste u mogućnosti, vredi ga imati u kolekciji.


Posle dužeg vremena i plivanja među klasičnim i već viđenim bojama, Chanel se vratio svojim vodama sa tzv. plavom kolekcijom za 2015. godinu. Ponosni sam vlasnik oba laka iz ove kolekcije, ali posebno izdvajam Chanel Fortissimo. Duboka tamno plava nijansa sa predivnim sitnim šimerom i blagom metalik završnicom. Na prigušenom svetlu lak izgleda kao krema, ali na jasnom ili sunčevom svetlu, šimer dolazi do izražaja. Prelepo!


Lak oko kojeg se digla prašina u Srbiji je i Dior Blue Darling. Da, da... još jedna plava nijansa. Ali ovog puta totalno drugačija. Oko njegove kupovine sam se najviše premišljala, ali jedna kafa, jedno isprobavanje učinilo je da ga poželim kao ni jedan lak do tada. I jurnjava je krenula. Imala sam sreće. Darling Blue bih opisala kao duboku džins plavu nijansu, sa savršenim, nešto svetlijim, plavim šimerom.Divan "plišani" izgled uz visoki sjaj doprinosi eleganciji laka. Fantastičan! 


Drugi Dior koji sam dobila poklon od moje drage lakoholičarke i koji sam mnogo želela (ali naravno nikad nije bio dostupan kod nas) je i Dior Sunwashed. Žuti lak! Na mojim noktima! Za neverovati, ali tako je! Jedan od najlepših žutih lakova koje sam videla. Pravi za nas svetle i hladne. Prava mlečno žuta nijansa, svetla i dovoljno hladna. Savršena žuta za mene.


U ovu grupu tiho i nečujno se uvukao i Picture Polish Escapades. Nisam veliki ljubitelj zelenih lakova. Ali uvek uspem da pronađem neki iz širokog spektra zelene boje. Ovog puta to je prelepi tamno safirno zeleni Escapades. Prelepi šimer u vidu rasjenaog holo efekta doprinosi lepoti ovog laka. Savršena formula, visoki sjaj, originalna boja... Sve što želim od laka u jednoj bočici.


Zoya India je jedina nijansa ove grupe koju sam često nosila tokom 2015.godine i koja me i dalje oduševljava. Svaki put kad namažem ovaj lak komplimenti su neizostavni. Prava burgundy nijansa, sa izraženim, prelepim i krupnim šimerom. Boje šimera koje se odmah primete u bočici su zlatna, bakarna, crvena, pink, sa svetlo ljubičastom i srebrnom u tragovima. Kada se namaže na nokte, do izražaja najviše dolaze bakarna, crvena, svetlo ljubičasta i zlatna. Kombinacija boja koja ostavlja bez daha. Jedan od najlepših Zoya lakova.


Ne bih bila fer kada ne bih pomenula još jedan lak kojim sam očarana. U pitanju je Zoya Noir. Savršeni teskturac, prema kome se rodila ljubav "na drugi pogled". U početku mi je bio odbojan, jer sam navikla na teksturce durgačije, sitnije, finije završnice. Posmatrajući Noir iz dana u dan, shvatila sam da mi se sve više sviđa. I nisam pogrešila. Originalna nijansa između tamne fuksije i boje crvene šljive. Više naginje ka ljubičastoj nego crvenoj. Šljokice su izražene i prelivaju se u crvenim i tamno pink bojama. Prelep...


Kakav bi to izbor bio da nema i jedan Essie lak. I pored razočarenja u potez uvoznika u vezi jesenje i zimske kolekcije, i dalje volim ove lakove. Moj ljubimac koji i dalje rado mažem je Essie Blossom Dandy. Ovaj lak je stekao toliku popularnost da je svaka reč o njemu suvišna. Napisaću samo da je ovo jednostavna, hladna mint nijansa sa bebi plavim podtonom. Jedan od najlepših mint lakova koje imam.


Kiko Azzurro Pastello Metallico 525 je lak koji sam zavolela na prvi pogled. Žao mi je što su nedostupni u Srbiji. Ali jesu u Italiji, pa nije teško doći do istih. Prava čista jarka nebo plava nijansa. Njegovoj lepoti doprinosi i sitan, kao dijamantska prašina, šimer, koji se na suncu preliva u srebrnim i belim nijansama. Lak nema visoki sjaj nakon sušenja i mislim da je to pun pogodak kad je ovakva kombinacija u pitanju. Boja je izražajna, jarka, čista , doku mu šimer pruža poseban šarm i lepotu.


Kada se osvrnem na ovaj post vidim da je plava bila "TA" tokom 2015. godine. I nijem i krivo... 

Pored ove "desetke" ima tu još mnogo nijanse koje sam volela i nosila. Ali ove su pobedile i zasluženo se našle na listi. Koje sam boje volela i nosila tokom 2014. godine možete pročitati ovde, a za ovu novu - videćemo.

Koje lakove i koje boje ste vi rado nosili tokom protekle godine?

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

8 comments

 1. Jedna sam od onih koji su oduševljeni Rose Fusion, a da čak ni ne vole takve nijanse, jednostavno je prelep. A Escapades je jedna od nijansi zbog kojih patim za PP lakovima...
  Nisam pravila osvrt na prošlu godinu, ali po slobodnoj proceni, mislim da su bili dominantni ljubičasti u plavi(časti) lakovi. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ljubičasto i plavo <3
   Escapades i RF su lakovi koje zaista vredi imati i odvojiti pare za njih, naravno ukoliko takve mogućnosti postoje. Drugačiji su, neponovljivi i ne postoje "djupovi" za njih.

   Delete
 2. Sunwashed, India i Escapades su za mene prave zvezde ovog tvog izbora.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tvoje boje takođe :) Razmisli makar o Escapades jer je prelep.

   Delete
 3. diva izbor, svi su posebni ali sad mi žao što nisam znala za ovaj kiko dok sam bila u italiji, prelep je

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno. Idući put kad budeš išla, da znaš. Ako ja odem pre tebe (:D) uzimam ti.

   Delete
 4. Odličan izbor boja i nijansi!

  ReplyDelete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe