Vichy Neovadiol Compensating Complex Promotion

18.10.15


U prelepom ambijentu veličanstvenog hotela Moskva, pre nekoliko dana Vichy je predstavio svoj novi proizvod u vidu kompenzacione kozmetike koja obnavlja mladalački izgled kože. Može li nega da umanji uticaj menopauze na koži? - Vichy je odgovor ponudio u vidu nove kreme za lice Vichy Neovadiol Compensating Complex.

Na temu hormonskog starenja i menopauze, promenama koje prate ovaj period života, način nege kože i tela, kao i na temu pravilne ishrane, obratili su nam se: Dario Scaglia, generalni menadžer L'oréal Active Cosmetics (slika br.1); Ass. dr Jelena Stojković-Filipović, dermatolog (slika br.2); Vesna Manestar, direktorka marketinga (slika br.3);  i Mirjana Ljutić, nutricioniskinja (slika br.4).

*pr
Menopauza predstavlja veliku promenu u životu svake žene. Ovaj period počinje u kasnim 40 ili ranim 50 godinama i traje dugo. Obuhvata skoro trećinu života jedne žene. Danas žene ne žele da se "predaju" godinama i zato nema razloga "za pauzu u menopauzi". Vredno rade na sebi, na svom fizičkom a smim tim i psihičkom boljitku. Ispitivanja su pokazala da sa takvim načinom života i stavom "odlažu" proces starenja.

"Wrinkles should merely indicate where smiles have been." - Mark Twain, "Followin the Equator"

Hormonsko starenje je neizostavno i njihovo delovanje je usporeno tokom menopauze. Pored spoljašnjih faktora koji utiču na starenje kože, hormonski uzroci su oni unutrašnji. Nivo hormona opada više od 90%. Istovremeno su moguće nuspojave u vidu napada vrućine, nesanice, povećanja telesne težine, veći novi holesterola...

Hormonske promene utiču na starenje kože, njenu gustinu i elastičnost. Koža je tanja, suvlja, pojavljuju se bore. Neretko dolazi do gubitka kose. Godinama Vichy je vršio istraživanja uticaja menopauze na kožu. Potrebno je regulisati ishranu i unositi manje kaloričnu hranu bogatu kalcijumom i vitaminom D, C, E i A , vitaminima B, magenzijumom, cinkom, gvožđem... Fizička aktivnost je isto bitna. Više kretanja je neophodno, dok brzo hodanje je jedan od najučinkovitijih vidova aktivnosti za "zlatne godine". Takođe je neophodno svoju kožu negovati preparatima koji su adekvatni za navedenu starosnu granicu (tretinoin, botulinum, DHEA i DHEA-S, melatonin, estrogen, fitoestrogeni...).

O kakvom novitetu se radi? 

Vichy je pionir na području kozmetike namenjene ženama u menopauzi. Poslednja inovacija je kompenzaciona kozmetika, a ime napredne obnavljajuće nege i nove linije proizvoda je Neovadiol – kompenzacioni kompleks.


Novi proizvod deluje na tri vidljive posledice menopauze na koži: osećaj gustine, preoblikovane crte lica i blistavost tena. Sadrži asledeće aktivne sastojke:
 • Pro-xylane - glavni sastojak sada u većoj koncetraciji, deluje na čvrstinu kože, debljinu epidermisa i smanjuje pigmentacijske fleke.
 • Hydrovance i Hepes - deluju na hidrataciju i teksturu kože; Hydrovance daje efekat punoće; Hepes obnavlja površinu kože
 • Hedione - derivat jasmonske kiseline koji pospešuje proizvodnju lipida
 • Termalna voda Vichy - podstiče obnavljanje i jačanje kože.
Kompezacioni komples deluje na gustinu i volumen kože, koji povećavaju s vremenom korišćenja. Bore su smanjene, koža je nahranjena i manje opuštena. Ponovo su prisutni sjaj i ujednačen ten.

Neovadiol kompenzacioni kompleks je dostupan u dve varijante - Napredna obnavljajuća nega za normalnu do mešovitu kožu i Napredni obnavljajući koncentrat.Kompleks ima teksturu sveže gel-kreme koja koži pruža udobnost i trenutni sjaj, zahvaljujući prisustvu belih mikro bisera.

Kako je krema namenjena zlatnom dobu, istu nisam u mogućnosti da koristim. Moja prijateljica (42+) će istu testirati i svoje utiske objaviti kod mene na blogu.

Hvala na čitanju.*

You Might Also Like

2 comments

 1. Rekla bih da je promocija bila bas lepa, barem se to vidi sa fotografija koje su predivne! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Zanimljiva i svakako edukativna. Svi ostali detalji ne izostaju :)

   Delete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe