Inspirativne poruke

6.10.15


U haosu današnjice, većina nas od svog doma, ili svoje sobe, želi da stvori svoju oazu mira. Poslednjih par godina u svetu je veliki trend ukrašavanje doma motivacionim porukama. To su sve one male reči koje mnogo znače i koje prilikom svako čitanja jednostavno pomažu. Mogu se videti svuda: u stanovima, kućama, prodavnicama, kafićima, na ulici... Neki su ovaj hobi pretvorili u biznis i uspelo im je. Ako niste mnogo kreativni, slike sa ispisanim rečima možete kupiti u mnogim online prodavnicama. Na vama je izbor dimenzija, da li će biti na papiru ili kvalitetnijem kartonu, uramljene ili ne...

Ovaj trend je prošle godine zakucao i na naša vrata. Fotografije sa ovakvim porukama su počele da se pojavljuju na instagramu, blogovima, portalima. Međutim, izbor kod nas nije veliki. Bar ne onih pristupačnijih. Sa rastom interesovanja uređenja životnog prostora otvorile su se mnoge radnje koje nam nude sve ono što je trenutno moderno i neizostavno. Tu možete kupiti motivacione poruke po različitim cenama, čiji je raspon zaista veliki. Najpristupačnije su one u JYSK-u, koje se prodaju sa nekoliko citata i u nekoliko dimenzija, u belim, crnim, braon i srebrnim ramovima. Potragom ćete naći i one urađene na limu ili drvetu, ali njihove cene su znatno više.

Na one urađene na kvalitetnom papiru ili kartonu, crno-bele ili u boji nisam nailazila. Kako je i mene uhvatila manija "motivacionih poruka" odlučila sam da se bacim u potragu na internetu. Kako nisam želela one velikog formata, nego više manjih kojima mogu popuniti nefunkcionalne prazne zidove, ponuda za mene je bila odlična. Odlučila sam da prvo obradujem predsoblje porukama u vezi doma i putovanja. Onda je sve nekako krenulo.

Pronalazila sam sve i svašta. Neke slike su bile date u raznim formatima i označene su kao "free", dok neke su ipak bile samo za prodaju. Neretko sam i te slike sačuvala na računaru (Print-Screen, Snipping Tool...), jer ipak to nije za masovnu proizvodnju niti prodaju, nego ličnu upotrebu. Štampala sam ih na nešto kvalitetnijem papiru, u boji, kupila jeftinije ramove ili iskoristila one stare, i dobila originalne poruke koje ne prestaju da oduševljavaju svakoga ko me poseti.

Moja tri vodeća mesta za pronalazak divno uklopljenih reči i slika su:

Lindsay Letters koja ima divne motivacione poruke. Iako kod nje na sajtu nije moguće preuzeti poruku, fotografije koje promovišu iste su toliko lepe da naprosto mame da se kompletno urame jer jednostavno pripadaju celini. 

Zvanični sajt: http://lindsayletters.com/Valerie McKeehan je umetnica koja je ostavljanje poruka kredom na crnoj tabli učinila umetnošću. Njene poruke su divne i detalji neverovatni. Sve zajedno je prelepo i oduševljava na prvi pogled. Originalnost je ono što prati njen rad. 

Zvanični sajt: http://lilyandval.com/Ukoliko želite lepe poruke u vezi doma, grupa autora je izdala knjigu "Love the Home You Have" i na zvaničnoj internet stranici postavila par slika za "free download" u različitim dimenzijama. Jednostavne i lepe, sa pravim rečima, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.


Čitajući moje postove "Meseci u slikama" mnogi su mi poslali mail i upite gde sam kupila uramljene slike. Sa tom idejom je nastao i ovaj post... Evo kako sam ja to napravila i šta sam do sad odabrala, pored naslovne fotografije i citata Isaka Aismova.Ima fantastičnih poruka. Ukoliko želite veliki format, moraćete da se upustite u avanturu online naručivanja. Ako želite nešto manji, uživaćete u potrazi kao i ja. Potrebno vam je malo volje, vremena i koji dinar za ram i štampu. Neke slike jednostavno uz pomoć krep lepljive trake možete zalepiti na željeno mesto. Ako ste voljni i imate mrvu talenta, možete i sami naslikati/nacrtati/napisati bilo na engleskom bilo na srpskom jeziku (na srpskom ih nisam viđala u prodaji). I to je sve. 

Kako vam se sviđa ideja? Još neka online adresa sa lepim motivacionim porukama ili radnja u Srbiji?

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

11 comments

 1. Jako dobar post. :) Ja sam za sad procitala jednu knjigu Lujze Hej i od tad verujem u moc misli i izgovorenih reci, pa u skladu sa tim 'biram'' da mislim i govorim pozitivno. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno. Svima nam je pomalo potrebno da mislimo i govorimo pozitivno, s obzirom na situaciju oko nas.

   Delete
 2. Takodje mnogo mi se dopadaju motivacione poruke. Svidja mi se kako ukrasavaju zid, a sto je najvaznije motivisu. Sad mi je def palo na pamet da ukrasim i svoju sobu, odlican post!
  https://spersonally.wordpress.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja imam još takvih planova negde u glavi, pa ću videti način realizacije. Ja moram da pazim i na "jaču polovinu" i njegov ukus, jer ipak delim stambeni prostor :D

   Delete
 3. Meni je ovo preslatko. Vec dugo planiram da uramim par onih najdrazih ali sve ''sutra cu'' pa nikako... Moram se aktivirati i odraditi to :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aktiviraj se, urami i okači slikice da vidimo. Dodatne ideje nisu na odmet :D

   Delete
 4. Odlican post. Obozavam ovakve porukice, uvek me oraspoloze. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno. I mene oraspolože, baš su pozitivne.

   Delete
 5. Divan post! U pretrazi citata naiđoh na ovu lepotu https://www.etsy.com/shop/thewheatfield ^.^ :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Odličan predlog. Hvala :)

   Delete
 6. Pohvala za ovaj blog. ❤🌹

  ReplyDelete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe