Picture Polish Cosmos & poređenje

7.5.15Picture Polish Cosmos je nastao u saradnji sa Camille, sa bloga Pshiiit Boutique. Camille je veliki zaljubljenik u plave nijanse, pa ne čudi što je i ovaj put ista boja, njen izbor. 

''Camille's obsession with everything blue continues? This time around the request for a dark navy blue holo! So that is what was fashioned! And yes Cosmos is totally out there..." (Picture Polish)

Cosmos je tamno morsko plavi lak, koji u zavisnosti od osvetljenja dobija nijansu svetliju za dva do tri tona, ili isto toliko tamniju. Na dnevnoj svetlosti je prelep morsko plavi lak sa predivnim rasejanim holo šljokicama, koji se na suncu prelivaju u duginim bojama i obrazuju blagi linearni holo efekat.Formula je nešto ređa. Za punu boju i prekrivenost je potrebno dva sloja. Ako neko ima izraženiji mrtvi deo nokta, postoji mogućnost da će posle dva sloja ipak biti primetan. Tri tanja sloja za ovaj lak su idealni. Lako se maže i brzo se suši. Nakon sušenja nema visoki sjaj. Zbog intezivnosti plave boje, preporučujem korišćenje baze za nokte.

Na slikama imam bazu, dva sloja laka i jedan sloj nadlaka.Picture Polish Cosmos je izuzetan lak, ali ipak nije jednistven. Mnogi brendovi imaju nešto slično u svojoj ponudi. Jedan od najvrenijih djupova je Zoya Dream.


Nekome ko nije veliki lakoholičar razlike su neprimetne. Za nas ostale, one su zaista minimalne.

Razlika je najviše uočljiva u bočicama. Cosmos je nešto tamniji i ima više primese zelene boje, kroz baznu nijansu i kroz holo čestice. Dream je nešto svetliji i, u odnosu na Cosmos, kraljevsko plave osnove.


Navedene razlike na noktima nisu vidljive. One najupečtaljivije, za oštro oko, su razlike u holo česticama. Cosmos ima sitnije, ređe i raznobojnije. Dream ima krupnije, gušće, koje se u većini prelivaju u srebrnim nijansama. Holo efekat Zoye Dream je raštrkan u odnosu na Picture Polissh Cosmos.

Oba laka imaju istu pokrivnu moć i ređu formulu. Cosmos nema visoki sjaj, koji je prisutan kod Dream-a. Na slikama imam bazu, dva sloja svakog laka i jedan sloj nadlaka.Kako Picture Polish lakovi nisu dostupni u slobodnoj prodaji u Srbiji, Zoya Dream je odlična i verna zamena. 

Kako vam se sviđa Cosmos? Da il možete da uočite razlike između Dream-a i Cosmosa, možete li reći koji je lepši?

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

16 comments

 1. Oba su prekrasna, možda bih pre izabrala Dream zbog sjaja i krupnijih šljokica, ali s druge strane je Cosmos tamniji, hm...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Razlike su zaista minimalne. Dream je dostupan, pa zato njemu dajem prednost.

   Delete
 2. Zoya mi je svetlija, ali veca razlika se ne primecuje. Oba su svakako prelepa. :)

  ReplyDelete
 3. prelep je. ipak mi ima prednost nad dream, ali blagu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mi volimo PP lakove, pa smo i emotivno vezane za njih, ali Dream je ovog puta dostojna zamena :)

   Delete
 4. Stvarno ne mogu da se odlucim... preprekasni su!!! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dream je lako dostupan i jeftinije je, pa eto rešenja :D

   Delete
 5. Na noktima izgleda predivno! Ima onu idealnu royal blue nijansu koja me u zadnje vreme privlači :) xx Maja
  - http://majasmuffin.blogspot.com/

  ReplyDelete
 6. Replies
  1. Jako, razlike su jedva primetne nama lakoholičarima, dok drugi ih jedva uoče.

   Delete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe