Zoya India

18.3.15Ne znam kako vi, ali kada se spomene Indija ja mislim na sunce, crvenu prašinu, budizam, hramove,  začine, ljutu hranu, ostrvo Goa. Jarke boje i neverovatne kombinacije, naizgled nesklopive, su ono što Indiju čini privlačnom i prelepom. Crvena, zlatna, narandžasta, žuta... su "njene" boje. Iako ne toliko omiljene, jedan pogled na Zoya India lak je bio dovoljan da shvatim da ga zaista želim. Zoya je uspela da u jednom obuhvati sve što sam navela i da napravi zaista prelepu nijansu.

India je deo Zoya jesenje Entice and Ignite kolekcije. Kao i kod većine Zoya sezonskih kolekcija, tako i ova ima dva dela, sa lakovima različith karakteristika. Entice je deo kolekcije koju odlikuju krem završnice prigušenih boja, dok je Ignite bogata šljokičastim punim nijansama, koje podsećaju na tečni metal.India je lak bogate crveno bordo nijanse. U zavisnosti od ugla posmatranja, kao i osvetljenja nekada je izraženiji crveni, a nekada bordo ton. Ovu boju bih opisala kao "burgundy", duboko, vino crvenu nijansu. Već u bočici se vidi bogat prekrasnim šljokicama. Boje koje se odmah primete su zlatna, bakarna, crvena, pink, sa svetlo ljubičastom i srebrnom u tragovima. Kada se namaže na nokte, do izražaja najviše dolaze bakarna, crvena, svetlo ljubičasta i zlatna. Ovakva kombinacija boja na suncu ostavlja bez daha.Formula je odlična. Jedan puniji sloj je dovoljan za prekrivanje, kao i pun efekat. Ali, tom prilikom lak se suši nešto duže. Ja mažem dva tanka sloja. Na taj način bazna boja je lepša, a šljokice efektnije. Zbog jarke boje preporučujem korišćenje baze za nokte. Nakon sušenja lak ima visoki sjaj, pa korišćenje nadlaka u tu svrhu nije neophodno.

Na slikama imam bazu, dva tanka sloja laka i jedan sloj nadlaka.
Zoya India je predivan lak fantastičnog miksa boja. Vatrena, jarka, haotična baš kao i sama Indija. Ne mogu da se setim ni jednog laka, koji je dostupan kod nas, a da može da bude dostojna zamena. Kao sličan mogu da navedem Zoya Valerie, ali postoje razlike u osnovnoj boji i boji šimera.

Kod Vedrane na blogu možete pročitati utiske i videti slike o još jednom laku iz ove kolekcije - Zoya Sansa, koja mene najviše podseća na OPI First Class Desires.

Kako vam se sviđa? Jel imate preporuke za neki sličan lak, ili ste ipak udomili Zoya India-u?

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

16 comments

 1. Je li to onaj današnji? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeste to je famozna India :)

   Delete
 2. Ova kolekcija im je pun pogodak, a India je prava zvezda kolekcije.
  Na suncu izgleda posebno lepo.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kolekcija je sjajna. Toliko predivnih nijansi na jednom mestu, davno nisam videla. Oduševili su me.
   Na suncu je izuzetno lep.

   Delete
 3. Ova nijansa je divna, bas mi se dopada. :)

  ReplyDelete
 4. Što se mene tiče, India je jedan od najlepših lakova koje sam ikada videla! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Može taok da se opiše. Prelep je.

   Delete
 5. Divna bordo nijansa! :)

  ReplyDelete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe