Dior - Diorette

20.12.14Dior Diorette (#988) je deo limited edition Dior Rouge Baume kolekcije, koja se u prodaji pojavila u septembru 2014. godine. Ova kolekcija je prepuna divnih jesenjih toplih i ženstvenih tonova, od neutralnih preko jesenje crvenih do mauve bordo i ljubičastih. Nove ruževe propratili su i novi lakovi za nokte. Četiri fantastične nijanse: Lili, Diorette, Spring i Star.


Star nije nijansa crvene kojoj ne mogu odoleti, jer mislim da nije unikatna. Spring je po boji identičan kao Essie Merino Cool. Iako savršene formule i pigmentatcije, ipak sam ga propustila. Nisam odolela neobičnom Diorette, ali i nude laku Lili. 

Nedavno su Dior lakovi doživeli reformulaciju. Novi nose puni naziv "Couture Color Gel Shine and Long Wear Nail Lacquer". Lakovi stare formule su imali tedenciju zgušnjavanja s vremenom, i ukoliko neki niste koristili par mesec, upotreba razređivača je bila obavezna. Neki od njih su se teško mazali, neki teško sušili. Zbirno - nisu bili najbolji iznos niti su opravdavali cenu. Četkica je bila blagi užas i uvek se išlo na lutriju u nadi da u vašem komadu neće biti baš ona kojoj je potrebno šišanje ili je imala blagi susret sa strujnim udarom. Zbog toga ih nisam mnogo volela i kupovala sam ih sa velikim oprezom. Oprošteno im je bilo samo zbog nekih originalnih boja i ograničenim komadima. 

Nove formule su fantastične, pune boje se dobijaju u jednom sloju i brzo se suše. Četkice su odlično sečene, i savršene debljine - ne kupe puno proizvoda, lako klize po površini nokta i zaobljena je tako da veoma lako pravi prirodni luk u korenu nokta.Sa prvim mazanjem, još u parfemeriji, Diorette je ukrao moje srce. Boja je savršena za jesen i zimu, ali savršen za svakodnevnicu nekoga ko je ljubitelj ovakvih nijansi. Boju mogu opisati kao mauve sa crveno-bordo tonom. U zavisnosti od osvetljenja Diorette može da izgleda više crven, čak i pink u nekim uslovima.Diorette opisujem kao krem lak sa izuzetno sitnih šimerom, koji je u bočici teško vidljiv. Na noktima se primećuje samo pod pdređenim uglom i na izuzetno jakom svetlu. 


Kako je Diorette lansiran posle reformulacija Dior lakova, njegova formula je savršena. Puna boja se dobija jednim debljim slojem ili sa dva tanka. Suši se brzo i sa visokim sjajem, pa mu dodatni nadlak nije potreban.

Na slikama imam bazu, dva izuzetno tanka sloja i nemam nadlak.

Dior Diorette je prelepa nijansa koja se jednostavno "sviđa" svima, bez obzira da li ste ljubitelj ovakvih nijansi ili ne. Na žalost, mislim da ove nijanse nema u našim parfemerijama, ali veoma slične njoj su Chanel April (u redovnoj ponudi) i Chanel Coup de Coeur. Nešto zagasitija i "dimnija" nijansa, i svakako pristupačnija, je Essie Angora Cardi

Kako vam se sviđa Diorette? Da li volite ovakve nijanse sad dolaskom hladnih dana ili sta njihov ljubitelj tokom cele godine?

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

6 comments

 1. stvarno ti prelepo stoji. ne mogu da verujem da nisam probala ni jedan novi dior

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno. Obavezno ih probaj, fantastični su.

   Delete
 2. Veoma je lep i klasičan i elegantan.

  ReplyDelete
 3. Boja je divna , a tek kako ti stoji <3

  ReplyDelete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe