Trind Flexi File turpija

27.11.14Papirne turpije su široko dostupan, pri tom najjeftiniji, proizvod za skraćivanje i oblikovanje noktiju. Mogu da budu dvostrane, iz četiri dela, jednokratne, sunđeraste ili višestrane. Lično višestrane ne volim jer su mi glomazne i teške za upotrebu, pri tom se ne snalazim među svim površinama i često za nekoliko od njih nisam sigurna u kom procesu srešivanja nokta se koriste. Jednokratne su odlične za salone. Turpije sa četiri različite površine su odlične za brzo sređivanje nezgoda na mestima gde niste u mogućnosti poneti sav pribor, ili za putovanja. 

Najčešće su dvostrane papirne turpije. Proizvode se u raznim veličnama, oblicima i dezenima, kao i u različitom spektru finoća. Na turpijama koje se mogu naći u drogerijama veoma retko, ili skoro nikad, ne piše finoća. Ali na turpijama namenjenim za profesionalnu upotrenu finoća je naznačena na samom pakovanju. 

Od svih navedenih dvostrane turpije su moj favorit. Pored odlične staklene, Trind u svojoj ponudi ima još nekoliko vrsta papirnih turpija: Nail Magic Buffer i Felxi File. U mojoj rutini sređivanja noktiju, pored staklene, nalazi se i Trind Flexi File turpija za nokte. 

Flexi File turpija je dužine oko 18cm, crne boje. Dolazi u kartonskoj kutijici, unutar koje se nalazi pakovanje od čvrste folije koje štiti turpiju.


Turpija ima dve strane različite finoće, koja na žalost nije označena. Jedna strana je grube, druga fine teksture. Na prvi pogled zbog iste boje, i u pakovanju ovo nije uočljivo. Međutim, kada se turpija izvadi i dodirne, jasna je razlika: gruba strana je i krupnije napravljena tekstura površina, a fina sitnije.

Fina tesktura.Gruba tekstura.

Ukoliko vam smeta nova gruba turpija, dovoljno je protrljati grubu stranu drugom turpijom i ona će izgubiti deo svoje oštrine. Ovim malim trikom sam se i sama poslužila.

Ako nokti nisu previše mekani ili previše jaki, ova turpija je sasvim dovoljna za njihovo skraćivanje, potom i oblikovanje. Bitno je da se turpija prisloni na ivicu nokta, pritisne i potezom u jednom smeru (sa spoljašnje strane nokta ka sredini) vrši skraćivanje. Na ovaj način se sprečava taloženje nećistoća ispod površine nokta. Ako turpiju pokrećete potezima levo-desno, tzv. testerisanje, postoji opasnost od zacepljivanja, i kasnijeg listanja noktiju.

Ja nokte skraćujem i oblikujem Trind staklenom turpijom, dok ivice obrađujem grubom teksturom Flexi File turpije. Finom stranicom izvodim završno oblikovanje i čišćenje nokta od nokatne prašine. I pored toga, fina tekstura nije dovljno nežna za površinske obrade nokta, te je u svrhe poliranja ne preporučujem.

Iako je koristim skoro mesec dana, na turpiji se to ne primećuje, i imam utisak da će dugo da traje i da se sporo troši, što je inače retkost za papirne turpije.

Moja trenutna Trind nega notkiju: keratin baza za nokte, krema i balsam za negu zanoktica, papirna Flexi File i staklena turpija.


Trind Flexi File turpija je zaista izdašna i kvalitetna. Mojim noktima prija kombinacija korišćenja ove i staklene turpije, čak i u ovom periodu godine kada su nešto suvlji.

Trind Flexi File turpija se može kupiti po ceni od 340,oo din u sledećim apotekama, uz ostatak asortimana iz Trind ponude:

1.Apoteka Benu, TC Delta city, Beograd
2.Apoteka Benu, TC Ušće, Beograd
3.Apoteka Pharmacity, Yu Biznis Centar, Bulevar Mihaila Pupina 10b, Beograd
4.Apoteka Pharmacity, Beogradska 50,Beograd
5.Apoteka Pharmacity, Resavska 2, Beograd
6.Apoteka Pharmacity, Kosovska 4, Beograd
7.Apoteka Pharmacity, TC Merkator, Novi Sad
8.Apoteka Ivančić i sinovi, Bulevar Zorana Đinđića 64a, Novi Beograd
9.Apoteka Ivančić i sinovi, Ilije Garašanina 5, Beograd
10.Apoteka Ivančić i sinovi, Nušićeva 15, Beograd
11.Apoteka Sazofarm, Petra Martinovića 37, Banovo bedo, Beograd
12.Apoteka Veljković, Vojvode Mišića 4, Paracin
13.Apoteka Viva B Plus, Nehruova 51, Beograd
14.Apoteka Viva EM, Goce Delčeva 29, Beograd
15.Apoteka Viva KA, Njegoševa 90, Beograd
16.Apoteka Fabeg 3, Dr Svetislava Kasapinovića 5, Pancevo
17.Apoteka Banjica 2, Paunova 6a, Beograd
18.Apoteka Fabeg Inđija, Jug Bogdanova 3-7, Inđija

Hvala na čitanju.*

You Might Also Like

2 comments

  1. Meni je ta turpija nepotrošiva. U poređenju sa turpijama koje imaju označenu finoću ova mi deluje kao 180/240.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlična je. Malo teže radim sa grubljom stranom, jer sam se baš navikla na staklenu koju obožavam.

      Delete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe