Zoya - Pinta

9.10.14Iako ovaj lak imam duže od godinu dana, predstavljam ga tek sada. Razlog tome je izuzetno teška boja za fotografisanje. Tek uz novi fotoaparat sam uspela da dobijem zadovoljavajuće slike. Njeno nezgodno veličanstvo - Zoya Pinta

Pinta je deo Zoya kolekcije za 2009.godinu - Truth or DareOvo je prelep "blurple" lak, prava mera između teget i ljubičaste. Neka vrsta osvetljenja čini da teget ton u laku bude izraženiji. Dok neka druga daje ljubičastu nijansu. Zbog osobine kameleona, Pinta se teško fotografiše, i na slikama do izražaja najviše dolazi teget ton. Previše svetlosti ispere ovu nijansu, dok je oblačno i tmurno vreme umrtvi. Svetao dan, ne previše bogat suncem, je prava mera za ovaj lak. Zato mu i jeste mesto u jesenjoj kolekciji.Na internetu sam čitala hvalospeve za formulu ovog laka, i pitala sam se da li je to isti lak?! Moj primerak ima nezgodnu formulu i mora se prilično pažljivo raditi. Nije za brzo nanošenje, i traži strpljenja i malo vremena. Prvi sloj se nejednako nanosi, ostavlja štrafte. Ukoliko se potez četkicom odmah ponovi, preko već nanetog sloja, sve se povlači. Pre nanošenja drugog sloja, potrebno je da se prvi dobro osuši. A suši se nešto sporije. Nakon drugog sloja, dobija se puna boja. Lak je krem završnice i ima visoki sjaj. Zbog intezivnosti nijanse i mogućeg farbanja nokatne ploče, savetujem nanošenje podloge za lak.

Na slikama imam bazu, dva sloja laka i nemam nadlak.
Uprkos svim preprekama, Pinta je zaista lak prelepe boje. Zbog svoje specifične nijanse, predivno ide uz svetao i beo ten.

Kako vam se sviđa? Jel imate neke preporuke za Zoya lakove?

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

17 comments

 1. Odlican! Jedan od mojih omiljenih je Pia (narandzasti) pored,vec, klasike poput Maya,Gilda i Portia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno. Nisam zagledala te nijanse, ali ću već sutra to ispraviti :)

   Delete
 2. Baš zato što tako lepo ide uz beo ten i hladnije tonove kože nisam je ni primetila uživo. Razredi je malo. Neke Zoje zahtevaju nekoliko kapi razređivača u startu, a posle budu san snova.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala na savetu, probaću sa razređivačem. Nadam se da će uspeti.

   Delete
 3. dopada mi se nijansa, ali za sada nemam nijednu zoyu,
  verovala ili ne :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Šteta, jako su kvalitetni lakovi i imaju veliki izbor. Povoljna cena im ide u prilog. Nadam se da ćeš uskoro pokleknuti i postati ponosni vlasnik prve Zoye :)

   Delete
 4. Anonymous9/10/14 23:05

  baš predivan hibrid ljubičaste i crvene :D divno izgleda :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous9/10/14 23:07

   ne crvene nego plave :D haha kasno je :D

   Delete
 5. Kako je krasna prva fotka aaaaaaa *.*
  Nijansa mi se jako sviđa i definitivno je nešto što bih i sama nosila. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno <3 Jako je lep lak, nijansa očaravajući i ne baš ponovljiva.

   Delete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe