Poseta Multiactiv kompaniji

7.6.14Poslednjeg vikenda u maju imala sam prilike da posetim proizvodni pogon kompanije Multiactiv i tom prilikom prisustvujem predstavljanju Sun Multiactiv linije - proizvodi za zaštitu od sunca. Središte kompanije Yuco-Hemija, kome pripada i Multiactiv, nalazi se u Bačkom Jarku. Za ovu priliku organizovana je ekskurzija za posetioce. 


Dobrodošlicu i kratak istorijat komapnije predstavili su nam zaposleni Ilijana Berber, referent za odnose sa javnošću i Damjan Korda, generalni direktor kompanije. U oblizak proizvodnog pogona povela nas je Vesna Jelenić, direktor proizvodnje i razvoja.

Ilijana Berber
Dejan Korda
Vesna Jelenić
Pre samog ulaza u pogon neophodno je obući zaštitnu opremu: mantil, kapu i kaljače za jednokratnu upotrebu. Na momenat su me obuzela sećanja iz hemijskih labaratorija na PMF-u. Počev od žutih starki, u smeru kazaljke na satu: SuperNovaDiDiotima, moja malenkost i Ana.


Prvi deo pogona je za zamešavanje kozmetike. Sirovine koje se koriste se nabavljaju iz inostranstva i vrhunskog su kvaliteta. Nakon kontrole i preciznog odmeravanja, sjedinjavaju se u modernim automatizovnim  mešalicama.


Drugi deo pogona je za pakovanje kozmetike, gde se proizvodi pune u dodeljene ambalaže. Finalni produkt koji izlazi iz ovog pogona je spreman za distribuciju, i njega viđamo na policama. U ovom pogonu se pakuju i testeri.
Nakon obilaska pogona, uz predstavljanje SUN Multiactiv kolekcije, na jasan i kratak način imali smo prezentaciju štetnog uticaja sunčevog zračenja na kožu, posledice toga kao i preventivne mere zaštite. Kako nam leto tek predstoji, priča na ovu temu je aktuelna. Kao neko ko ima izuzetno beo ten (Germanski tip), kožu sklonu alergijama,  veliku pažnju poklanjam preparatima za zaštitu kože od sunca. Prenosim vam deo prezentacije, onaj najvažniji:

SUN Multiactiv kolekcija sa novim proizvodom - krema za lice sa zaštitnim faktorom SPF 30. Krema je hipoalergena, bez parabena, sa UVA i UVB zaštitom, otporna na vodu.


Potom smo imali malu radionicu, gde smo učestvovali u izboru za miris nove Multiactiv linije za negu tela. Pet trakica, pet lepih i potpuno različitih mirisa. Moj konačni izbor je pao na broj četiri.


Ostatak posete je protekao u divnoj atmosferi, neformalnom druženju zaposlenih i blogera, uz fantastično posluženje. Prelepa dekoracija, očigledne asocijacije zbog kojih sad ne mogu dočekati godišnji odmor...Divan Ljiljan, čest pratilac mnogih promocija. Uvek me podseti na moju mamu...


Otišla sam puna utisaka, ali i razmišljanja svojstvena svakom zaposlenom u Srbiji. Ostala sam zatečena veličinom pogona (za koji sam mislila da će biti mnogo veći), malim brojem zaposlenih i odličnom organizacijom. Održati kompaniju i visoki standard u današnje vreme među velikom konkurencijom, je zaista teško. Kompanija Yuco-Hemija posluje od 1989. godine, prati trendove i potrebe potrošača, i polako ali sigurno se probija i na inostrana tržišta.

Želim da se zahvalim zaposlenima na pozivu. Zaista je bilo interesantno videti proizvodni pogon. Za mene je ovo bila jedinstvena prilika u kojoj sam uživala. Što se godine nižu, sve više pažnje posvećujem preparativi. Znati ceo proces proizvodnje je pravo malo blago. 

Put Beograda smo krenuli u kasno posle podne, neki od nas mnogo veseliji i u vidno boljem raspoloženju, zahvaljujući "malim plavim koktelima"...

Hvala na čitanju.*

You Might Also Like

4 comments

 1. AHAHAHAHHAHHA poslednji komentar!!! Prozvana osoba ce se lako prepoznati!!! Super su ti slike! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niko nije prozvan i nije u pitanju samo jedna osoba. Bilo nas je više, koji smo bili malo veseliji ;) Među njima i moja malenkost ;)

   Delete
 2. Kod vas su eventi uvijek odlično osmišljeni i baš se vidi koliko je pažnje i truda uloženu u njihovu realizaciju! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Zaista jeste tako. Pažljivo isplanirano do poslednjeg detalja. Uvek divna i zanimljiva dekoracija, kao prateći element. Odlični domaćini i neizbežni pokloni. Svaka čast!

   Delete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe