Dior - Destin

24.5.14Teško je naći prave reči i opisati ono što su ljudi iz Srbije, Bosne i Hrvatske doživeli u proteklih desetak dana. Surova kiša, ogromne poplave, bežanje iz sopstvenih domova, gubitak dragih ljudi, gubitak onoga što je stvarano ceo jedan ljudski vek. Sada se trudim da pomognem koliko god mogu, kao i svi. 

Međutim, posle kiše uvek dođe sunce, neko lepše vreme, lepše doba i osmesi se polako vraćaju na lice. Danas se i ja polako vraćam pisanju...

Dior Destin je lak iz Dior jesenje kolekcije za 2013. godinu pod nazivom Mystic Metallics. Te jeseni nisam bila oduševljena nijansama koje su nam stizale iz high end brendova. Ali me je reklamna kampanja Dior kuće privukla neobičnim nijansama, među ustaljenim bordo i crvenim. Kada su stigli kući sam otišla sa dva laka, od ukupno tri koliko je kolekcija brojala. 

Pored Destin, u kolekciji je još Galaxie i tamno zeleni Mystic Magentics, kao što mu samo ime kaže - lak sa magnetnim efektom. U mojoj kolekciji se nalaze Destin i Galaxie.


Destin je neobičan i lep lak. Nije boja koja me je oduševila na prvi pogled ili mazanje, nema neverovatni vizuelni efekat, ali je jako lep. Na rukama izgleda elegantno i skupo. Nijansu je teško definisati. Na svim slikama na interntu, bilo promo bilo blogo fotografijama, je drugačiji. Jednostavno bih ga opisala kao kameleon, koji se prilagođava tenu i u tome je njegova istinska lepota. Na mojim noktima ima nijansu koju bih ja opisala kao: svetlo mauve, sa hladnim ljubičastim podtonom. U zavisnosti od vrste osvetljenja ovaj ljubičasti podton dobija sivi odsjaj. Potrebno je dva sloja za poptuni efekat i pokrivenost nokta. Nešto je ređe gustine pa se brže suši. Ja nanosim prvi tanji sloj i drugi deblji. Kako sam lak nema visoki sjaj, nakon nadlaka lak je još lepši. Tada do izražaja dolazi sitan srebrni šimer, koji je mnogo izraženiji u bočici nego na noktima. Zbog ovakvog šimera neke blogerke su ga okarakterisale kao "lak sa sedefom", što nije tačno. Destin je blagi frost šimer sa metalik završnicom. Odličan miks svega čini ga prelepim i jedinstvenim.

Na slikama imam dva sloja, obaveznu bazu i jedan sloj nadlaka.Iako se od high end brendova skoro uvek očekuje neki "vau" efekat, nekad je ključ u jednostavnosti. Dior Destin je savršen lak za jesenje tople dane, kao i one zimske snežne. Podjednako dobro mogu da ga iznesu sve boje kože i podtonovi, jer je prilagodljiv.

Lak je limited edition, te ga je u našim parfemerijama više nije dostupan. Žao mi je što ranije nisam uradila recenziju, ali stari fotoaparat nije mogao da uhvati svu lepotu ovog laka. 

Kako vam se sviđa?

Hvala na čitanju.

PS: Danas je počela velika humanitarna rasprodaja kozmetike na blgou Makeup and more. Sav prihod je namenjen žrtvama poplava u Srbiji.

You Might Also Like

10 comments

 1. <3.

  Destin je divan lak, drago mi je da ga imam u kolekciji. Sličice su super. :)

  ReplyDelete
 2. lep je, ali meni ne bi stajao. na tebi je lep

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno. Nisi ti tip za ove nijanse.

   Delete
 3. Replies
  1. Hvala puno. Interesantna je.

   Delete
 4. Odlicno ti stoji! :) Davno sam imala nesto slicno.

  ReplyDelete
 5. Anonymous29/5/14 20:03

  Odmah sam imala asocijaciju:
  https://www.youtube.com/watch?v=gDUzoDxpB24

  Jednostavno, neobicno, lepo, kulturno iako nije standardna boja. Bas zanimljiv i divan lak.

  Pozdrav , Alekta*

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno. Ono što bih ja pomislila za ovaj lak kao prva asocijacije je "office friendly". Umeren, nežan a opet efektan.

   Delete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe