Misslyn Velvet Diamond #24 - Elegance

9.4.14Misslyn Velvet Diamond lak za nokte pod nazivom Elegance i oznakom #24 pripada Misslyn kolekciji Velvet Diamond - "Objects of Desire". Kolekcija je bila u prodaji tokom proleća i leta 2013. godine. Misslyn je nemački brend, i kompletnu njihovu ponudu možete videti na njihovom sajtu. Ovi lakovi nisu dostupni na našem tržištu, ali ih ima u susednoj Hrvatskoj. Ja sam par mojih primeraka dobila od moje drage Sare. Sticajem okolnosti lakovi nisu ranije stigli da dožive svoju premijeru na blogu.

Na internetu nisam uspela da pronadjem podatak da li su Misslyn lakovi 3-Free ili 5-Free, odnosno da li uopšte spadaju u grupu "free" lakova. Na etiketi ne piše sastav, na mail mi nisu odgovorili, a zaista nisam imala želju da ih zovem telefonom. Ako neko naiđe ili zna neki podatak na ovu temu, volela bih da mi napiše u komentarima ili pošalje mail. Veliko hvala.

Elem, u Objects of Desire kolekciji, ima osam divnih nijansi. Završnica svih lakova u kolekciji je teksturna. Pored Elegance imam Universe, Bright Love, Dazzling Water i čuveni Royal Blue. Svi do jednog su predivni. Na žalost nazivi lakova ne pišu na bočicama, nego su označeni brojevima. I sama sam se začudila kad sam našla sliku sa nazivima, jer nisam znala da ih imaju. 


Elegance je prelepi teksturni lak. Boja je teška za opisati, jer u zavisnosti od boje tena i podtona kože, osnovni tonovi se vizuelno menjaju. Moje oko vidi prelepu hladnu taupe-lavanda ljubičastu nijansu, sa izraženom sivom bazom. Siva nijansa je naročito vidljiva u senci ili po oblačnom danu. Na suncu je boja nešto mekša i toplija, sa izraženijim ljubičastim tonom. 

na suncu
u senci
Lak se lepo maže i brzo suši, što je za očekivati s´ obzirom na završnicu. Dva tanka sloja su dovoljna za potpunu prekrivenost nokta i dobijanje punog efekta. I jedan sloj bi bio dovoljan, ali ja preporučujem dva tanka sloja. Lak je teksturne završnice. "Hrapavost" je očigledna pri samom pogledu. Kada se lak osuši jasno se vidi da njegovu strukturu čine i sitne, krute šljokice šestougaonog oblika. Ali i pored njih, gustina laka je dosta dobra, te se lako maže. Nisam probala nadlak u kombinaciji sa ovim lakom, jer mislim da se ne bi složili, jer je tekstura prilično izražena. Skidanje laka je obavezno putem folije, jer je lak prilično izdržljiv. U suprotnom će doći do oštećenja površinskog sloja. Korišćenje baze je takođe obavezno. Ako je baza koju koristite nešto ređa, onda nanesite dva sloja.

Još nekoliko slika laka na suncu, sa jednim slojem baze i bez nadlaka.


Kako ovih lakova nema kod nas, našla sam istu verziju laka koji je dostupan (ili je bar bio dostupan) u našim apotekama. U pitanju je OPI Baby Please Come Home. Ovaj lak je deo OPIjeve novogodišnje kolekcije za 2013. godinu, pod nazivom The Mariah Carey Holiday Collection. Koliko su slični može se videti već u bočicama.Kada se nanese na nokat i jedan i drugi lak, moje oko ne registruje razliku. Oba laka su naneta u dva sloja, sa jednim slojem baze i bez nadlaka.

u senci
na suncu
Ako vam se svideo Misslyn Elegance, nadam se da ćete pronaći OPI Baby Please Come Back. Veliko hvala Aleksandri na ustupljenom OPI laku za potrebe ovog posta.

Kako vam se sviđa?

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

18 comments

 1. Odmah mi je pao na pamet BPCH i baš sam se obradovala kadasam videla poslednje sličice - divan primerak!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeste lep jako :) Poredjenje je neminovno :)

   Delete
 2. Divan lak i on i Baby. :) Ne znam da li sam dobro zapamtila da imaš i jedan plavi Misslyn sendić koji mi je delovao zanimljivo.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jako su lepi istina. Imam i plavi :)

   Delete
 3. Baš je lepa i elegantna boja.

  ReplyDelete
 4. Jejo, ovaj lak je fantastican, Divno ti stoji

  ReplyDelete
 5. Divan je! Dopada mi se sto ima i krupne sljoke. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno :) Ima i dosta krupne šljoke, što mu daje posebnu draž.

   Delete
 6. Prekrasni su! Hoću i jaaa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno :) Nadam se da ćeš ih naći.

   Delete
 7. Amazing nailpolish! About comparison: they look identical to me :)

  ReplyDelete
 8. stvarno su mu dali dobro ime!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ime mu priliči i odlično se slaže uz boju laka.

   Delete
 9. Joj predivni su, predivni!!! :D

  ReplyDelete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe