Chanel Pirate

14.3.14Chanel Pirate je lak iz Chanel kolekcije Rouge Allure Velvet. Ova kolekcija je bila akutelna u septembru 2011. godine, ali mnogi komadi se danas mogu naći u stalnoj Chanel postavci. Pored ovog laka, svoje mesto su našli Rose Cache i Rose Exuberant, kao i matirajući nadlak.


Pirate je lak koji danas nosi titulu kultnog Chanel laka. To novostečeno zvanje deli sa još par flašica iz iste porodice. Zasluženo...


Kada prvi put vidite bočicu Pirate pomislićete ništa posebno. Kada je uzmete u ruke, kroz glavu vam lete različite misli, pomaljaju se različita osećanja, i pre nego što se osvestite iz parfemerije izlazite sa kesicom i još jednim lakom u moru drugih. Polako se ljudi smenjuju pored vas, a vi se pitate "Šta mi je trebao još jedan crveni lak u moru drugih koje imam? Zašto ga prvo nisam probala, prespavala, pa onda odlučila? Ne, ja nisam kao normalan svet i zato sad opet kući idem sa još jednim lakom." Da, priznajem. Nisam bila oduševljena u prvom mahu, niti sam izgarala od želje da ga probam. Onda posle nekog vremena sam se setila da je on tu negde, da na crnoj lakiranoj kutijici viri njegovo ime i posle višemesečnog zapostavljanja, po prvi put sam podigla čuveni crni čep sa još poznatijim Chanel logoom... I čarolija je bila puštena napolje.... Kada sam prvi put namazala ovaj lak na nokte, pomislila sam samo na jedno: ušećerene jabuke sa žele glazurom!

*Izvor
Pirate je lak jelly teksture i završnice. Kao takav očekivala sam da bude redak, da se puna boja i efekat ne mogu dobiti ni iz petog sloja nanosa. Ali sam pogrešila, ko zna koji put u vezi ovog laka. Dva sloja su dovoljna za punu boju i prelepi jelly efekat na noktima. Nisam ljubitelj ovakve završnice kod laka, ali Pirate ima ono nešto što ga čini različitim od svih drugih ovakvog finiša. Drzak, bezobrazan, ali istovremeno tako sponatan i nežan. Dama i bludnica... Jarka crvena boja je ono što oduzima dah. Neko u ovoj nijansi vidi pradajiz crvenu. Moje oko zapaža pravu hladnu crvenu, sa plavim hladnim podtonom. Mada, u bočici izgleda drugačije.

Suši se relativno brzo, sa izuzetno visokim sjajem. Preko njega greh je naneti nadlak, nema potrebe. Neće ga učiniti sjajnijim nego što on u istinu već jeste. Zbog crvene boje, preporučujem korišćenje baze za nokte.

Na slikama imam dva sloja, sa bazom bez nadlaka. 


Sneg, pesak, planina, more, gradska vreva, formalna večera, posao, drum´n´base party, izležavanje u krevetu... Kad god, on sija, on je zvezda.

Chanel, you did it again!

Kako vam se sviđa?

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

16 comments

 1. Stidim se ali moram da priznam da ga nikada nisam probala :D

  ReplyDelete
 2. Anonymous15/3/14 00:09

  Divan je i lak i jabuka :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jedan od najlepsih crvenih lakova koji imponuju belom hladnom tenu. Prelep je!

   Delete
 3. iako crvene boje nisu moje, ova mi se dopada :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eto vidis, uvek postoji izuzetak :)

   Delete
 4. Nisam ljubitelj jelly finiša, ali ovakav klasik vredi imati.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ni ja ne volim taj finiš, ali nekim lakovima nekada to i oprostim zbog njihove lepote ili jedinstvenosti.

   Delete
 5. pazi kad ga i ja imam :D divno ti stoji!

  ReplyDelete
  Replies
  1. E ako ga ti imas onda mi je sve jasno :D Hvala puno.

   Delete
 6. Fenomenalan je! Cak bih ga i ja mackala a nisam ljubitelj crvenih uopste. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno :) Ovaj lak ne moze da ti se ne svidi.

   Delete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe