China Glaze - Harvest Moon

8.12.13China Glaze Harvest Moon je lak sa kojim dugo nisam bila u ljubavi. Iako je kupljen pre više od godinu dana, svaki put kad bih ga uzela u ruke, odustajala sam i vraćala ga u fioku. Mom tenu ne pristaju bakarne nijanse najbolje. Ali ovaj lak mi se na prvi pogled svideo zbog izuzetnog sjaja koji se vidi još u bočici.

Harvest Moon je deo kolekcije posvećene filmu The Hunger Games. Kolekcija nosi naziv Capitol Colors. 


Kada pogledate ovaj lak, prvo na šta pomislite je jesen. Boja ovog laka je prava jesenja, izrazito bogata, upečatljiva, nesvakidašnja. Mene podseća na zrelu, suncem obasjanu jesen i tepihe jesenjih nijansi, koje vidimo svuda oko nas.

slika je sa interneta
Podseća me na sunčev kamen...

Izvor
Ovo nisu moje boje. Previše su tople za moj ten. Sadrže onaj narandzasti i crveni ton, koji meni ne laska. Iako mi se lak svideo na slikama sa interneta, uprkos mojoj odbojnosti, kupila sam ga. I ostavila. Trudila sam se da ga namažem, zavolim ali nije išlo. Puštala sam da vreme prođe, i konačno odlučila da prelomim ove jeseni i namažem ga. Iznenadila sam se više nego prijatno. 

Lak je takve nijanse da ne traži jako sunce. Jako sunce mu ne prija. Ispere ga, a to ove boje ne vole. Prijaju mu zraci zrelog, laganog sunca, taman tolikog da iz ovog laka izvuče ono najbolje. Bakarna boja je dominantna. Vide se primese narandzaste i zlatno žute. Crvene tek u tragovima. Od prelamanja svetlosti zavisi da li će biti mirnijih ili jarkih tonova. Nekada podseća na mirne žuto-narandzaste boje jesenjeg lišća, a nekada na jarko narandzasto tek opalo lišće. 
Lak se lepo maže. Kako je folija završnice, nešto je ređe gustine. Samim tim potrebno je dva ili tri sloja za dobijanje pune boje. Ako se nanose dva sloja, drugi sloj bi trebalo da bude nešto puniji. Lak se brzo suši, pa ja na slikama imam tri tanka sloja. Nemam top coat. Na slikama je samostalni sjaj laka, koji je visok i prelep.


Ovaj lak mi je postao jako drag. Prija mi oku, i jesen i tiho sunce jesu njegovi najbolji prijatelji. Po takvom vremenu je pravi "eye catcher"  i ne ostavlja ravnodušnim.

Kako vam se sviđa? Da li se i vama desilo da izbegavate neke nijanse, a nakon samo jedne probe promenite mišljenje?

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

12 comments

 1. Zanimljiv prelaz između zlatne i bakarne boje. Drago mi je što si mu dala šansu i zavolela ga jer izgleda veoma lepo.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno. Mislim da je stvarno najlepsi po blagom suncu. I meni je drago sto sam mu dala sansu.

   Delete
 2. Dopada mi se što ima taj topli bakarni ton, a prema slikama izgleda i da ti odlično stoji, iako tvrdiš suprotno. :)

  Dobro je da ga nisi ekspedovala. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno :) Nisam ljubitelj bakarnih nijansi, ali sam ovom dala sansu. Stvarno je jako lep.

   Delete
 3. izgleda divno na tvojim noktima! vrlo je zanimljiv i neobican :)

  ReplyDelete
 4. Predivan, savršen za blagdane :D

  ReplyDelete
 5. Stvarno je jako lep! Draga nominovana si >> http://bydanijela.blogspot.com/2013/12/liebster-award.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno :)

   Hvala za nominaciju :)

   Delete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe