OPI - Kreme de la Kremlin

21.2.13Volim sneg. I volim da se šetam dok mirno pada. Ali danas kao za inat duva vetar i napolju ni malo nije prijatno, kao što ume da bude u nekim snežnim danima. Na žalost ni sneg nije baš lep, jer se topi u dodiru sa zemljom i ne zadržava se. Šteta...

Danas na red je stigao još jedan čuveni OPIjev lak. U pitanju je Kreme de la Kremlin (NL R61). U daljem tesktu će biti KdlK.

KdlK je deo OPIjeve kolekcije za jesen 2007 godine. Kolekcija je nosila naziv Russian Collection, i dala je dosta kultnih lakova. Ono što je kod ove kolekcije bio novitet u odnosu na prethodne jeste nova četkica, koju OPI i danas ima uz par manjih izmena. Danas se većina lakova iz ove kolekcije ne može naći, jer se ne proizvode. Dok nekih još uvek ima, ali istina je da su retki.Kolekcija je sadržala lakove krem završnice i one sa blagim shimmerom. KdlK je jedna divna kremica. Lak je nešto ređi, kao i svi OPIjevi lakovi starih formula. Tako da za njegovo mazanje je potrebno naneti dva sloja. Prvi sloj je dosta redak, dok deblji drugi sloj daje punu boju. Ako više volite, možete naneti i tri tanja sloja. Sušenje traje nešto duže i treba imati strpljenja. Sama struktura laka je dobra, i lako se nanosi. Ono na šta moram da vam skrenem pažnju, jeste da zbog toga što je lak nešto ređi dosta ga ostaje na četkici, pa sa tim viškom ume da se razlije po noktu. Tako da dobro ocedite četkicu pre nanošenja.

Samu boju bih svrstala u svetlije mauve nijanse (boje mesa) ili tamnije prljavo roza, kako ko voli. Nijansa se menja u zavisnosti od svetla, a mogu slobodno reći i od tena kože. Tako da nekad vuče na malo topliju boju, a nekad na malo hladniju. I ide na sve tonove kože odlično.

Meni se ovaj lak na mojim noktima dosta sviđa, jer ima primesu hladne svetlije mauve nijanse.


Ako negde nekad naletite na ovaj lak, kupite ga. Ne samo što je lep, nego se više ne proizvodi i smatra se pravim raritetom. Znam da ima mnogih sličnih nijansi među drugim proizvođačima, ali KdlK je nešto posebno.

Kako se vama sviđa? 

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

19 comments

 1. Lepa nijansa, imam nešto slično od nekog ŽNJ brenda, ali verujem da po teksturi i kvalitetu ne mogu ni da se porede.

  ReplyDelete
 2. Prelep je, žao mi je što ga nisam ulovila :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne sumnjam u tebe da ces uspeti da ga nadjes :)

   Delete
 3. kada je krenula pomama i jurnjava oko tog laka na forumu, uopšte mi nije bilo jasno odakle tolika fama. priznajem, tek u poslednje vreme shvatam, i na wl mi je gouda kao blizak. a stoji ti super!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno :) Ti imas CH RI koji je dosta slican KdlK, za nijasnu tamniji, tako da to dodje to :)

   Delete
 4. Lep je, lep. Znaš li kakav je u poređenju sa Angora Cardi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno :)
   Kao i AC spada u tu mauve grupu lakova. AC je tamnija varijanta i gusci je lak. Dok je KdlK redji i svetliji. AC ima u sebi taj ljubicasti podton, dok KdlK nema. Za razliku od AC, KdlK nema tu dimnu zavrsnicu boje, nego je jasna kremica. Oba laka koliko god da deluju slicna, ipak su dosta razlicita i oba su prelepa.

   Delete
  2. Hvala ti na ovako iscrpnom poređenju.

   Delete
 5. prelepa boja :) jedan od onih must have nijansi :)

  ReplyDelete
 6. Lepo ti stoji! Imam neku sličnu nijansu među jeftinim lakićima, ali verujem da je boja ovog ipak posebna :)

  ReplyDelete
 7. Kako je divan, i kako ti samo presavršeno stoji! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala puno :) Zaista je lep lak i velika je steta sto su ga povukli.

   Delete
 8. Anonymous2/4/13 10:49

  Appreciate the recommendation. Let me try it out.

  Have a look at my site; ideal waist to height ratio

  ReplyDelete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe