Skidanje glitter lakova

24.12.12Obećala sam da ću u slikama pokazati kako da skinete "šljokičaste" ili glitter lakove, pa evo na brzinu kratak post. Ovaj trik je jako koristan ako ne želite da uništite površinu nokta prilikom skidanja ovakvih lakova, a da opet možete da uživate u njihovoj lepoti.

Većina lakoholičarki zna za ovaj trik, ali nije na odmet ponoviti.

Sve što vam je potrebno nalazi se na slici.

Po želji i sopstvenom afinitetu možete koristiti aceton, uljani skidač laka za nokte ili skidač bez acetona. U zavisnosti koji koristite, vreme držanja "paketića" na noktima je različito. Takođe vreme držanja paketića zavisi i od vrste laka, kao i od samih šljokica. Neki se skidaju lakše, neki teže, ali uglavnom svaki lak sam ovako uspela da skinem. Samo budite uporni, jer za neke lakove mi je bilo potrebno 5 min, a za neke 10 min po prstiću. Ja sad imam i jednu prednost, jer dosta leškarim pod ćebetom, pa umem da gurnem ruke obavijene folijom pod ćebe, pa se dodatno još i greje (samim tim ceo proces kraće traje).

Postupak je sledeći:
 • Natopite tufer skidačem, pri čemu pazite da veličina tufera bude tolika da obuhvati celu nokatnu ploču.
 • Stavite tufer na nokat.
 • Obavijte nokat parčetom alu-folije, pri čemu pazite da veličina folije bude tolika da možete da obuhvatite ceo gornji deo prsta, tj. da dobro uvijete, kako bi se dobro ugrejalo.
Nakon celog tog postupka, to izgleda ovako:


Kada prođe tih 5-10 min, pažljivo skinete foliju, trudeći se maximalno da tufer ostane na noktu. Zatim tufer jačim pritiskom svučete sa nokta. Na tuferu treba da ostane ako ne cela količina šljokica, onda maksimalna (što podrazumeva par zaostalih šljokica na noktu).

Na kraju tufer izgleda kao na slici, a nokat ostaje čiste površine i neizgreban:Ja skidam tufere onim redom kojim ih stavljam na nokat i uvijam u foliju. Tako imam utisak da su svi nokti podjednako tretirani.

Nadam se da će ovaj mali post biti nekom od pomoći. Ako znate još neke varijante za skidanje "nezgodnih" lakova, napišite. Trikova nikad ne manjka.

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

2 comments

 1. Bravo.....bas to mi je trebalo!!!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nema na cemu, nadam se da ce da koristi :)

   Delete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe