Guest Post: Aura - Metropolis

10.10.12Danas je sreda i vreme je za novog gosta. Ovog puta to je Cajka sa dragog nam foruma, koja i sama ima svoj blog. Obavezno ga posetite, a bela pozadina dalje je njena...

Posle tri impresivna gostovanja u kojima su predstavljani OPI lakovi, meni je pripala čast i zadovoljstvo da predstavim jedan lak domaće proizvodnje. Danas to je - Aura Metropolis (802).


Metropolis pripada po mom mišljenju najboljoj liniji lakova koju je Aura izbacila - liniji Nail Beauty.Ovi lakovi ne sadrže toluen, fomralin i kamfor, lako se mažu i brzo se suše. Dostupni su u svim Lilly drogerijama po ceni od 309 din za 10,5ml. Na Aurinom sajtu tvrde da Nail Beauty lakovi pružaju savršenu pokrivenost već od prvog sloja, da s ebrzo suše, da su otporni na krzanje i udarce, da od njih ne žute nokti i da boja traje 7 dana. Za skoro sve ove tvrdnje mogu reći da su se meni u praksi pokazale kao tačne, mada baza i nadlak sigurno imaju svoj udeo u trajnosti laka i nebojenju nokta. Slika palete boja na sajtu je napokon ažurirana te se na njoj više ne nalaze boje koje su povučene iz proizvodnje. Dobra vest je da je Metropolis i dalje u ponudi.

Ne dešava mi se često da obratim pažnju na naziv laka ili čak da marim da li je naziv lep, zanimljiv ili progodan, ali postoji nekoliko imena koja bi me verovatno navela da uzmem lak bez obzira na to da li mi se boja dopada ili ne. Metropolis je na vrhu te liste, a srećna je okolnost da to ime pripada laku koji mi se veoma dopada. Moja ljubav prema ovom imenu nema veze sa metropolama, stripovima, Supermenom ili drugim superherojima, već sa filmom "Metropolis" i nezvaničnim spotom za pesmu "Body Electric" grupe Sisters of Mercy u kome su korišćeni inserti iz tog filma. Koji su razlozi da Aura jednom od svojih lakova da baš ovo ime, ne znam.Metropolis je prekrasan vamp svetlucavi  granat-crveni lak. Boja je bogata, duboka i raskošna, čak i bez nadlaka, a nadlak mu daje dodatnu dubinu. Osnovna boja je veoma slična Rimmel Desire, samo što je kod Metropolisa šimer krupniji i bakarniji. Celokupan utisak koji ova dva laka daju je veoma sličan - skupocen. Videla sam čak da Metropolis porede sa OPI Black  Cherry Chutney, ali pošto njega nemam, ne mogu sa sigurnošću ustanoviti koliko je to poređenje tačno. Kake ne sumnjam u vernost Frenzynih slika kada je gostovala ovde, usudila bih se reći da je Metropolis sličniji OPI Midnight in Moscow.Kao i drugi Aurini lakovi iz ove kolekcije, Metropolis se veoma lepo maže. Potpuna pokrivenost i ujednačena boja se dobijaju iz dva sloja. Na dužim noktima može biti potreban i treći sloj za potpunu nepropusnost svetla. Nema vidljivih tragova četkica, što je meni važno kod šimerastih lakova jer je onda deluju urednije; manje satenasto, a više plišano. Zbog ljubičaste baze i bakarnih svetlucavih četica pri različitim osvetljenjima do izražaja dolazi jedna ili druga boja - na direktnom prirodnom svetlu i pri veštačkoj svetlosti bakarno-braon, u sencu i na indirektnoj svetlosti ljubičasta. Meni je prilično taman, čak ni pod prigušenim svetlom ne deluje crno, mada mu ivice mogu delovati zacrnjeno. Ovaj lak bi bilo šteta nositi samo u jesen i zimu, godišnja doba kojima se tradicionalno dodeljuju tamnije nijanse odeće i lakova za nokte, jer njegova puna boja i lepota dolaze do izražaja na direktnom svetlu.

na sucnu
indirektno dnevno svetlo
u senci
veštačka svetlost - blic
Ukoliko tražite upečatljiv, elegantan i kvalitetan lak, moja preporuka je da uzmete Metropolis.

Toliko od Cajke i mene za danas. Hvala vam što ste nas posetili i čitali.

You Might Also Like

13 comments

 1. Replies
  1. Hvala ti na gostovanju i divnom postu :)

   Delete
  2. Hvala tebi na prilici da se predstavim kod tebe.

   Delete
 2. odlično odlično odlično! sviđa mi se što sve birate boje karakteristične za vas, i još jednom, bravo jeleni za ideju!

  ReplyDelete
 3. Odličan post i slike, Cajo! Kupila bih ga da već nemam sličan! :)))

  ReplyDelete
 4. Divan post i odlicne slike ovog fenomenalnog laka!

  ReplyDelete
 5. Ovo je definitivno jedan od najlepših lakova koje sam videla u poslednje vreme i njeni nokti su savršeni!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apsolutno se slazem!

   http://sparklyget.blogspot.com/

   Delete
 6. Malo me podseca na Maybelline forever strong-volcanic red, nacin na koji se presijava, pogotovo na vectackom svetlu. Fantastican je! <3

  ReplyDelete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe