Dior Tuxedo

31.7.12Posle Lucky-ja, Diorov lak Tuxedo (908) se popeo na vrh moje liste želja. Deo je prošlogodišnje jesenje kolekcije Blue Tie. U ovoj kolekciji je bilo tri laka: Safari Beige, Blue Denim i Tuxedo.


Dugo nisam bila ljubitelj plavih lakova, a sad mislim da ih možda imam najviše u kolekciji: od nebesko plave, preko teget do tirkiznih nijansi. Iz nekog razloga Dior Tuxedo je kasno postao moj predmet želja. Prošlo je skoro godinu dana od kad je ova kolekcija bila u prodaji, i ja sam tek proletos zapazila swatcheve na internetu. Lak me je oduševio, jer pored predivne nijanse ima i divan shimmer. Baš zbog tog shimmera ga svrstavam u letnje lakove, a ne zimske.

Svih ovih meseci sam ga uzaludno tražila, ali svi su mi nudili Black Ink kao zamenu, ali to jednostavno nije to. Jesu slični, ali Tuxedo je mnogo lepši i plavlji. Na kraju kad sam mislila da ga neću naći. Akcijom dragih devojaka sa foruma Ana.rs, jedna bočica Tuxedo-a me je sačekala u Jasminu u Knez Mihajlovoj. Kad mi je stigao srećni sms, počela sam od sreće da pevušim u kancelariji. Nikome ništa nije bilo jasno, a meni nije bilo ni važno što me opet gledaju kao čudaka.

Taj isti dan sam otrčala da ga kupim. Međutim tamo me je dočekalo neprijatno iznenađenje - zatvoren Jasmin zbog nestanka struje. Od moje ogromne želje nisam želela da vidim natpis na vratima (ili moj mozak nije želeo da prihvati ono što sam pročitala - još uvek ne znam šta je tačno bilo od ove dve varijante), nego sam uporno pokušavala da otvorim vrata. Da, da... izgledala sam jako čudno. Ali, već idući dan je bio moj. Možete samo zamisliti izraz na mom licu tog momenta.

Posle niza neonskih boja, Tuxedo je pravi melem za oči. Prelepa duboka teget boja, jaka, intezivna, na momente se čini da je crna, dok na jakom suncu ili veštačkoj svetlosti se čak na rubovima preliva u tamno ljubičasto. Nanošenje je san svake lakoholičarke. Odlično se maže. Puna boja se izvlači iz samo jednog debljeg sloja ili iz dva tanja. Lak je gušći od ostalih Diorovih lakova koje imam, ali ne znam da li mu je formula takva ili je takav zato što je proizveden pre godinu dana. Mada, to ne mora da se uzme kao mana. Trajanje na noktima je i više nego zadovoljavajuće. Posle 4 dana, bela linija nokta se tek nazire. Na svim slikama ja imam dva tanja sloja.


Na suncu i veštačkom svetlu, intezitet i jačina tamno plave boje dolaze do izražaja. Shimmer koji se vidi je divan, jedan od najlepših koje sam videla u tamnim lakovima. Presijava se od ljubičastih, preko nebesko pa sve do tirkizno plavih nijansi. U nekom momentu na jakom suncu se vidi i najsitniji beličasti shimmer, ali je prisutan u jako malim količinama.

Naredne slike su slikane na suncu.
Nadam se da sam uspela da vam dočaram koliko je lep ovaj lak, i zašto ga smatram pravim letnjim. Šta vi mislite?

Hvala na čitanju.

You Might Also Like

8 comments

  1. joj, kako je divan! moram ga i ja namazati uskoro!

    ReplyDelete
  2. Divan je! Vidi se da ga volis celim srcem! Ta nijansa je za sva godisnja doba, uzivaj u njemu! :)

    ReplyDelete
  3. I ja mislim da je idealan za baš sva godišnja doba :) I jako je lep!

    ReplyDelete

Hvala Vam što odvajate Vaše vreme, čitate moj blog, komentarišete, dajete predloge, kritike i sugestije.

Subscribe